Špenátové halušky s kuřecím a smetanovou omáčkou

Recept Špenátové halušky s kuřecím a smetanovou omáčkou

Přidal: , 30.1.2018

Kategorie: Kuřecí, Halušky, Maso, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantazie na talíři. Na špenát si pamatuji ještě ze školních jídelen, kde když jsme měli špenátovou polévku, můj oběd byl jak se lidově říká v háji. Ani jsem do jídelny nevešla a teď bych se za špenátem i přestěhovala :) Vynikající jídlo, poprvé jsem zkoušela špenátové noky a určitě ne naposledy. Autor: Adddy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 30.1.2018

Kategorie: Kuřecí, Halušky, Maso, Oběd, Přílohy

SUROVINY

Halušky:

1 kgbrambor
2 ksvejce
0,5 kgpolohrubé mouky
0,5 kgšpenátu
1 lžícesoli

Omáčka:

600 gkuřecích prsou
troškumásla
kelímekkysané smetany
2 kelímkysmetany na šlehání
1 lžícehladké mouky
3 stroužkyčesneku
dle chutisůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory nakrájíme na kostky, uvaříme ve slané vodě, rozmačkáme a necháme vychladit. Vmícháme rozmrazený špenát, vejce a polohrubou mouku. Zpracujeme v těsto, které protlačíme skrz síto na halušky do vroucí osolené vody a vaříme asi 4min. dokud nevyplavou na povrch.
  2. Prsa nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle na pánvičce.
  3. Když jsou měkká, přidáme šlehačku, česnek, mícháme. Nakonec vmícháme hladkou mouku rozmíchanou se zakysanou smetanou, osolíme.
  4. Na talíř nandáme halušky a přelijeme touto omáčkou. Dobrou chuť.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit