Špenátové halušky se sýrovou omáčkou
Sýrová omáčka na těstoviny, na halušky nebo k masu. Já ji mohu všude. Přidávám nivu, která je velmi aromatická. Pokud nemáte rádi nivu, použijte jiný sýr. Já obvykle dělávám pouze z plísňového (i s modrou plísní). Nekombinují dva sýry, používám pouze jeden. Například nechutná mi pizza čtyři druhy sýra, ale sýrovou omáčku z jednoho sýra sním :) Autor: smiley
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Halušky:
450 gmraženého špenátu
300 gpolohrubé mouky
1 lžičkasoli
2 ksvejce
Omáčka:
500 mlsmetany na vaření
120 gnivy
1 lžičkavegety
1/2-1 lžičkakari
- Rozmrazený špenát smícháme s moukou, solí a vejci. Vytvoříme hustší těsto.
- Pomocí síta na halušky z něj tvoříme halušky, které dáváme do vroucí vody a vaříme cca 7 minut. Přecedíme a necháme okapat.
- Na omáčku si ohřejeme smetanu, do které přidáme nakousky nakrájenou nivu.
- Poté okořeníme a chvíli povaříme. Halušky podáváme polité teplou sýrovou omáčkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Špenátové halušky so syrovou omáčkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU