Špenátové halušky se sýrovou omáčkou

Sýrová omáčka na těstoviny, na halušky nebo k masu. Já ji mohu všude. Přidávám nivu, která je velmi aromatická. Pokud nemáte rádi nivu, použijte jiný sýr. Já obvykle dělávám pouze z plísňového (i s modrou plísní). Nekombinují dva sýry, používám pouze jeden. Například nechutná mi pizza čtyři druhy sýra, ale sýrovou omáčku z jednoho sýra sním :) Autor: smiley

Přidal:, 17.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Špenátové halušky se sýrovou omáčkou

Suroviny

Halušky:
450 gmraženého špenátu
300 gpolohrubé mouky
1 lžičkasoli
2 ksvejce
Omáčka:
500 mlsmetany na vaření
120 gnivy
1 lžičkavegety
1/2-1 lžičkakari

Postup přípravy

  1. Rozmrazený špenát smícháme s moukou, solí a vejci. Vytvoříme hustší těsto.
  2. Pomocí síta na halušky z něj tvoříme halušky, které dáváme do vroucí vody a vaříme cca 7 minut. Přecedíme a necháme okapat.
  3. Na omáčku si ohřejeme smetanu, do které přidáme nakousky nakrájenou nivu.
  4. Poté okořeníme a chvíli povaříme. Halušky podáváme polité teplou sýrovou omáčkou.