Špičková domácí paštika na cesty

Recept Špičková domácí paštika na cesty

Přidal: Triniti, 11.8.2020

Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Zavařeniny

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud se chystáte na letní rodinný výlet a chcete sbalit nějaké chutné dobroty pro nouzový případ hladu, určitě nepřehlédněte tento recept na chutnou domácí paštiku. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 11.8.2020

Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Zavařeniny

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

5 kscibule
1,5 kgvepřový bůček
1,5 kgvepřová plec
1 kgdrůbeží játra
1 PLsůl
1 ČLpepř
8 stroužkůčesnek
2 hrstimandle

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vše kromě jater nakrájíme na kousky, vložíme do hlubokého pekáče a podlijeme trochou vody.
  2. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud maso změkne. Já jsem pekla asi 80 minut, ale záleží na tom, jak velké kousky nakrájíte.
  3. Když je maso upečené, vyjmeme ho a necháme chvíli vychladnout. Připravíme si mlýnek na maso a pomeleme játra a vychladlé maso. Já jsem do mlýnku dala i mandle. Pokud však chcete kousky, nasekejte je nožem a přidejte do již pomleté ​​hmoty. Na závěr celou směs osolíme a opepříme a pořádně promícháme.
  4. Takto připravenou paštiku navrstvíme do sklenic, pořádně uzavřeme a sterilujeme.
  5. Já sterilizuji ještě klasickým způsobem, v hrnci s vodou - do hrnce nalijeme trochu vody, uložím sklenice tak, aby se nedotýkaly a dám na oheň. Když začne vřít, nastavím čas na 30 minut a pak vybírám a otáčím dnem vzhůru. Zakryji utěrkou a nechám vychladnout. Dnes jsou už i jiné možnosti - sterilizování v troubě, v mikrovlnce, myčce, ...
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit