Špičková domácí paštika na cesty

Přidal: Triniti, 11.8.2020
Kategorie: Paštiky, Pomazánky, Zavařeniny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud se chystáte na letní rodinný výlet a chcete sbalit nějaké chutné dobroty pro nouzový případ hladu, určitě nepřehlédněte tento recept na chutnou domácí paštiku. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 11.8.2020
Kategorie: Paštiky, Pomazánky, Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
5 kscibule
1,5 kgvepřový bůček
1,5 kgvepřová plec
1 kgdrůbeží játra
1 PLsůl
1 ČLpepř
8 stroužkůčesnek
2 hrstimandle
- Když je maso upečené, vyjmeme ho a necháme chvíli vychladnout. Připravíme si mlýnek na maso a pomeleme játra a vychladlé maso. Já jsem do mlýnku dala i mandle. Pokud však chcete kousky, nasekejte je nožem a přidejte do již pomleté hmoty. Na závěr celou směs osolíme a opepříme a pořádně promícháme.
- Takto připravenou paštiku navrstvíme do sklenic, pořádně uzavřeme a sterilujeme.
- Já sterilizuji ještě klasickým způsobem, v hrnci s vodou - do hrnce nalijeme trochu vody, uložím sklenice tak, aby se nedotýkaly a dám na oheň. Když začne vřít, nastavím čas na 30 minut a pak vybírám a otáčím dnem vzhůru. Zakryji utěrkou a nechám vychladnout. Dnes jsou už i jiné možnosti - sterilizování v troubě, v mikrovlnce, myčce, ...
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Špičková domáca paštéta na cesty.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Unwiderstehliche hausgemachte Pastete für unterwegs an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi pástétom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU