Tradiční slovenská jídla dělám moc ráda. Skvěle chutnají, dokážou výborně zasytit a ještě nikdy mě nezklamala. Jejich příprava je obvykle jednoduchá a mnohá jsou hotová do hodiny. Mezi oblíbená jídla, na která nedám dopustit, rozhodně patří tyto spišské bramborové džatky, na které jsem si pro vás připravila i videorecept.
Tradiční slovenská jídla dělám moc ráda. Skvěle chutnají, dokážou výborně zasytit a ještě nikdy mě nezklamala. Jejich příprava je obvykle jednoduchá a mnohá jsou hotová do hodiny. Mezi oblíbená jídla, na která nedám dopustit, rozhodně patří tyto spišské bramborové džatky, na které jsem si pro vás připravila i videorecept.
Spišské bramborové džatky jsem dělala poprvé a můžu říct, že rozhodně ne naposledy. V kombinaci s opečenou slaninou a cibulkou chutnaly výborně. Navrch si ale můžete dát cokoliv jiného podle chuti.
Navrch džatek můžete klidně přidat i pažitku nebo jarní cibulku. A v případě, že byste si chtěli připravit ještě nějaké tradiční slovenské jídlo, vyzkoušejte pravé slovenské bryndzové halušky podle tohoto receptu.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě