NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Srnčí hřbet s tvarohovou náplní a broskvemi
Srnčí hřbet s tvarohovou náplní a broskvemi
Recept Srnčí hřbet s tvarohovou náplní a broskvemi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: JarkaCB

Jednoduchá roláda, která se neodmítá. Můžete naplnit různým ovocem, já miluju broskve, ale například i jahody nebo maliny nejsou špatné. Autor: Jarka

JarkaCB JarkaCB    ·   13.4.2019

Srnčí hřbet s tvarohovou náplní a broskvemi

Jednoduchá roláda, která se neodmítá. Můžete naplnit různým ovocem, já miluju broskve, ale například i jahody nebo maliny nejsou špatné. Autor: Jarka

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

200 g
cukr moučka
250 g
polohrubá mouka
3/4 bal.
prášek do pečiva
4 ks
vejce
100 ml
voda
100 ml
olej

Náplň:

2 kostky
tvarohu
200 ml
zakysané smetany
2 bal.
vanilkové cukry
1 ks
broskvový kompot
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Smícháme moučkový cukr, 4 žloutky, vodu a olej, pak vmícháme mouku a prášek do pečiva a nakonec sníh ze 4 bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme kakaem, kávou... Nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme na 180 st. asi 15-20 min.
  2. Zatímco hřbety chladnou, připravíme si náplň - smícháme tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, případně ještě dosladíme krystalovým a nadrobno nakrájené broskve.
  3. Hřbety vyklopíme, seřízneme spodní část až po vlnky a vrátíme je zpět do formy, kterou jsme vyložili alobalem. Vydlabeme vnitřek, necháme cca 0,5 cm vrstvu. Vydlabané těsto dáme do misek (každou barvu zvlášť). Naplníme náplní, přiklopíme odříznuté části zpět a pomocí alobalu vyndáme z formy a otočíme.
  4. Zbytek tvarohu s broskvemi rozmixujeme dohladka a namažeme na povrch obou hřbetů. Pak dozdobíme rozdrobeným vydlabaným těstem, dáme chladit do druhého dne.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář