Srnčí hřbet s tvarohovou náplní a broskvemi

Jednoduchá roláda, která se neodmítá. Můžete naplnit různým ovocem, já miluju broskve, ale například i jahody nebo maliny nejsou špatné. Autor: Jarka

Přidal:, 13.4.2019
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Podle ovoce, Broskve
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Srnčí hřbet s tvarohovou náplní a broskvemi

Suroviny

Těsto:
200 gcukr moučka
250 gpolohrubá mouka
3/4 bal.prášek do pečiva
4 ksvejce
100 mlvoda
100 mlolej
Náplň:
2 kostkytvarohu
200 mlzakysané smetany
2 bal.vanilkové cukry
1 ksbroskvový kompot

Postup přípravy

  1. Smícháme moučkový cukr, 4 žloutky, vodu a olej, pak vmícháme mouku a prášek do pečiva a nakonec sníh ze 4 bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme kakaem, kávou... Nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme na 180 st. asi 15-20 min.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Zatímco hřbety chladnou, připravíme si náplň - smícháme tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, případně ještě dosladíme krystalovým a nadrobno nakrájené broskve.
  3. Hřbety vyklopíme, seřízneme spodní část až po vlnky a vrátíme je zpět do formy, kterou jsme vyložili alobalem. Vydlabeme vnitřek, necháme cca 0,5 cm vrstvu. Vydlabané těsto dáme do misek (každou barvu zvlášť). Naplníme náplní, přiklopíme odříznuté části zpět a pomocí alobalu vyndáme z formy a otočíme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Zbytek tvarohu s broskvemi rozmixujeme dohladka a namažeme na povrch obou hřbetů. Pak dozdobíme rozdrobeným vydlabaným těstem, dáme chladit do druhého dne.