Stačí pouze zamíchat, nalít na plech a upéct. Rychlá jablečno-maková bublanina.

Stačí pouze zamíchat suroviny, nalít na plech a dát péct. Pokud nemáte čas, mám pro vás tento recept. Já jsem tuto bublaninu stihla upéct za pár minut, dokud k nám přišla návštěva, která se k nám ohlásila asi hodinu předem. Autor: Mineralka

Přidal:, 9.1.2019
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Stačí pouze zamíchat, nalít na plech a upéct. Rychlá jablečno-maková bublanina.

Suroviny

200 gpolohrubá mouka
200 gmletý mák
200 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
4 ksvejce
500 gzakysaná smetana
3 PLolej
3-4 ksjablka
1 lžičkaskořice
špetkasůl

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem, vanilkou, olejem špetkou soli vymícháme do pěny, přidáme zakysanou smetanu a zamícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Zlehka přidáme smíchanou mouku s mletým mákem a práškem do pečiva, přidáme očištěná a na kostky nakrájená jablka, která jsme zasypali skořicí.
  3. Zamícháné těsto vylijeme na vymazaný moukou vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a pečeme na 170 stupňů cca 25 minut.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Upečenou a vychladlou bublaninku posypeme moučkovým cukrem.