Žerbó roládu má moje mamka zapsanou v sešitě s recepty těmi největšími písmeny. Její nejoblíbenější koláč, kterým podle mě nepohrdne ani o půlnoci. Ořechy, kyselý džem, cukr, kynuté máslové těsto a navrchu čokoládová poleva. Moje mamka má tento koláč raději posypaný moučkovým cukrem, tak jsem připravila tuto roládu v jejím stylu – bez polevy. Autor: Karambola
Žerbó roládu má moje mamka zapsanou v sešitě s recepty těmi největšími písmeny. Její nejoblíbenější koláč, kterým podle mě nepohrdne ani o půlnoci. Ořechy, kyselý džem, cukr, kynuté máslové těsto a navrchu čokoládová poleva. Moje mamka má tento koláč raději posypaný moučkovým cukrem, tak jsem připravila tuto roládu v jejím stylu – bez polevy. Autor: Karambola
Žerbó koláč zná mnoho z nás jako řezy. Tentokrát jsem ho připravila ve formě rolády, která nejen skvěle chutnala, ale také krásně vypadala na talíři. Pokud si chcete tento starý dobrý zákusek připomenout, vyzkoušejte můj ověřený recept.
Roláda se velmi dobře krájí a servíruje. Je tak ideální i na různé narozeninové oslavy nebo svátky, jako jsou například Vánoce. Navíc je její velkou výhodou zajímavá chuť. Jinak sladké a jemné těsto doplňuje výrazný kyselý džem. Pokud nemáte ostružinový, který jsem použila já, můžete sáhnout i po rybízovém.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě