NejRecept.cz Dezerty Koláče Staročeské koláčky bez kynutí. Těsto se kterým se výborně pracuje a je připraveno bez čekání.
Staročeské koláčky bez kynutí. Těsto se kterým se výborně pracuje a je připraveno bez čekání.
Recept Staročeské koláčky bez kynutí. Těsto se kterým se výborně pracuje a je připraveno bez čekání.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Z této dávky jsem získala 20 kusů. Je třeba poznamenat, že i když do těsta přidáte droždí, těsto nekyne. S těstem pracujte hned po jeho zpracování. Je snadné na přípravu, samozřejmě je třeba strávit trochu času tvarováním koláčků, ale výsledek samozřejmě stojí za to. Vyzkoušejte.

NejLucka NejLucka    ·   8.2.2024

Staročeské koláčky bez kynutí. Těsto se kterým se výborně pracuje a je připraveno bez čekání.

Z této dávky jsem získala 20 kusů. Je třeba poznamenat, že i když do těsta přidáte droždí, těsto nekyne. S těstem pracujte hned po jeho zpracování. Je snadné na přípravu, samozřejmě je třeba strávit trochu času tvarováním koláčků, ale výsledek samozřejmě stojí za to. Vyzkoušejte.

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Cesto:

250 g
hladká mouka
špetka
sůl
125 ml
mléko
20 g
čerstvé droždí
1 ks
žloutko
100 ml
olej
3 lžíce
krystalový cukr

Tvaroh:

1 bal.
ochucený tvaroh

Dále:

podle potřeby
povidla

Drobenka:

1 lžíce
krystalový cukr
1 lžíce
máslo
1 lžíce
hrubá mouka
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Všechny ingredience jsem dala do domácí pekárny a vzniklo hladké, nelepivé těsto.
  2. Jakmile je těsto hotové, ihned ho rozdělte na 20 přibližně stejných dílů bez kynutí a vypracujte z nich kouli.
  3. Položte je na plech vyložený pergamenovým papírem, do kuliček udělejte skleničkou důlek, lžící je naplňte marmeládou a tvarohovou náplní a posypte drobenkou.
  4. Pečte při 180 stupních asi 15 minut. Okraje jsem před pečením nepotřela rozšlehaným žloutkem, ale neuškodí, když to uděláte.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář