NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Staročeské kuře na zelí a pivním salámu
Staročeské kuře na zelí a pivním salámu
Recept Staročeské kuře na zelí a pivním salámu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   10.5.2018

Staročeské kuře na zelí a pivním salámu

Tak se všichni jednomyslně shodli, že dneska to prý bylo zase na pochvalu... :-) Jednoduché jídlo, které máte připravené za krátký čas. Zalévala jsem pivem, chuťově to bylo vynikající. Někdy, ještě za mladších časů jsem toto maso zalévala vínem, ale s pivem to je mnohem chutnější. Určitě minimálně jednou vyzkoušejte. K tomu vařený brambor a oběd je hotový :) Autor: Danka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

12 ks
kuřecích horních stehýnek
300 g
pivního salámu (na proužky)
2 ks
velké cibule (nadrobno)
1/2 hlávky
bílého zelí (na kostičky)
staročeské koření od Vitany
sůl
hladká mouka
olej

Dále:

100 g
másla
300 ml
světlého piva
2 lžíce
kečupu
2 lžičky
sušené majoránky
sušený česnek, voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. V pekáči rozpustit máslo, vsypat cibuli a orestovat do zlatohněda, přidat zelí a salám, promíchat, vše ještě malou chvíli restovat a poté odstavit z plotny, posypat majoránkou a sušeným česnekem a trochu osolit.
  2. Maso ze všech stran důkladně osolit a okořenit staročeským kořením, obalit v hladké mouce a zprudka orestovat na oleji.
  3. Naskládat do pekáče na zelí kůží dolů, zalít pivem, ve kterém rozmícháme kečup, zakrýt víkem a péct asi 45 minut na 190 stupňů.
  4. Poté odklopíme, maso otočíme, podlijeme vodou a dopékáme pěkně do barvy.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář