Staročeský pečený rolovaný vepřový bok

Tradáááá... Menší příprava na zítřek... Jen teď řeším velký problém, kam to schovat, aby vůbec něco na zítřek zbylo. :D Obvykle se tato dobrůtka spapá na posezení, proto to musím připravovat potají, aby nikdo nevěděl, že něco tak dobrého chystám. K tomu grilovaná zelenina nebo zeleninový salát, případně bramborový salát, pokud máte rádi i bramborová kaše. No hodí se k tomu všechno, i křupavý chlebík. Autor: Danka

Přidal:, 21.8.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vepřové
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Staročeský pečený rolovaný vepřový bok

Suroviny

Cca 1,5 kg vepřového boku bez kosti a kůže (nejlépe špička)
mletá sladká paprika, drcený kmín
drcený černý pepř, sůl
česnek (část prolisovat a několik stroužků jen rozmáčknout naplocho nožem)
cibule (nadrobno)

Postup přípravy

  1. Z masa ořízneme velké tučné části a velmi nadrobno pokrájíme. Tip: Velikonoční mazanec
  2. Poté plát masa z obou stran dobře osolíme, potřeme česnekem, posypeme lehce mletou paprikou, nešetříme drceným kmínem a pepřem. Pevně zarolujeme a převážeme provázkem.
  3. Vložíme do pekáče, přidáme nadrobno pokrájený tučný ořez, rozmačkané stroužky česneku a cibuli, mírně podlijeme, zakryjeme pokličkou a pečeme na 180 stupňů pěkně doměkka. Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Občas podle potřeby podlijeme vodou a maso během pečení pečlivě přeléváme výpekem.