NejRecept.cz Část dne Oběd Starodávný recept na ty nejlepší placky jogurtové placky jako od babičky
Starodávný recept na ty nejlepší placky jogurtové placky jako od babičky
Starodávný recept na ty nejlepší placky jogurtové placky jako od babičky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Placky se dají připravit na mnoho způsobů a ten nejlepší si každý musí vyzkoušet sám. Někomu chutnají z kyselého mléka, někomu pouze z mouky, někomu chutnají hrubé, někomu tenké, někomu smažené, někomu pečené, opravdu je jich mnoho. Vyzkoušejte si připravit tyto jogurtové, které jsou velmi chutné a připravují se na malém množství oleje. Autor: Jaja

Jaja79    ·   19.5.2017

Starodávný recept na ty nejlepší placky jogurtové placky jako od babičky

Placky se dají připravit na mnoho způsobů a ten nejlepší si každý musí vyzkoušet sám. Někomu chutnají z kyselého mléka, někomu pouze z mouky, někomu chutnají hrubé, někomu tenké, někomu smažené, někomu pečené, opravdu je jich mnoho. Vyzkoušejte si připravit tyto jogurtové, které jsou velmi chutné a připravují se na malém množství oleje. Autor: Jaja

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
hladká mouka
200 ml
bílý nízkotučný jogurt
1 ks
vejce
2 PL
kr. cukr
1/2 lžičky
jedlá soda
2 PL
olej
1 lžičku
sůl
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Nejlepší je mít všechny suroviny stejné teploty, takže nezapomeňte jogurt a vajíčko vybrat z chladničky o něco dříve.
  2. Připravíme si mixér, vezmeme hnětící háky (pokud nemáte nezoufejte, postačí vám i obyčejná vařečka nebo i ruka).
  3. Do misky dáme mouku, vajíčko, cukr, sodu, olej, sůl a nakonec přidáme i nízkotučný jogurt. Zpracujeme kuličku, kterou rozdělíme na menší kousky.
  4. Každý kousek rozválíme na placku a tu dáváme na rozehřátu pánev, na které jsme rozehřáli i trošku oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Kdo nechce mastnější placky, opéká je na suché pánvi a až po vysmažení je může potřít například máslem.
  5. Pokud je budete smažit na oleji, nezapomeňte po vyjmutí každý kousek uložit na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného oleje na povrchu placky.%1
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty