Starodávný recept na ty nejlepší placky jogurtové placky jako od babičky
Placky se dají připravit na mnoho způsobů a ten nejlepší si každý musí vyzkoušet sám. Někomu chutnají z kyselého mléka, někomu pouze z mouky, někomu chutnají hrubé, někomu tenké, někomu smažené, někomu pečené, opravdu je jich mnoho. Vyzkoušejte si připravit tyto jogurtové, které jsou velmi chutné a připravují se na malém množství oleje. Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
300 ghladká mouka
200 mlbílý nízkotučný jogurt
1 ksvejce
2 PLkr. cukr
1/2 lžičkyjedlá soda
2 PLolej
1 lžičkusůl
olej na smažení
- Nejlepší je mít všechny suroviny stejné teploty, takže nezapomeňte jogurt a vajíčko vybrat z chladničky o něco dříve.
- Připravíme si mixér, vezmeme hnětící háky (pokud nemáte nezoufejte, postačí vám i obyčejná vařečka nebo i ruka).
- Do misky dáme mouku, vajíčko, cukr, sodu, olej, sůl a nakonec přidáme i nízkotučný jogurt. Zpracujeme kuličku, kterou rozdělíme na menší kousky.
- Každý kousek rozválíme na placku a tu dáváme na rozehřátu pánev, na které jsme rozehřáli i trošku oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Kdo nechce mastnější placky, opéká je na suché pánvi a až po vysmažení je může potřít například máslem.
- Pokud je budete smažit na oleji, nezapomeňte po vyjmutí každý kousek uložit na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného oleje na povrchu placky.%1
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ein altes Rezept für die besten Fladen mit Joghurt an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Joghurtos lepényke – régi, de a legjobb recept, amit mamámtól tanultam.
KOMENTÁŘE K RECEPTU