Staromaďarský meruňkový koláč - recept podle prababičky

Staromaďarský meruňkový koláč - recept podle prababičky

Přidal: Mineralka, 24.7.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Meruňky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

V úvodu bych chtěla hned poznamenat, že meruňky jsou mé druhé oblíbené ovoce hned po malinách. Osvědčená klasika přece nesmí chybět ani přes týden na potěšení chuťových pohárků. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 24.7.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Meruňky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

250 gmáslo
1 hrnekkr. cukr
3 hrnkyhladká mouka
1 lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce

Ovoce:

1 kgmeruňky
1/2 hrnkukr. cukr
1 bal.Zlatý klas nebo vanilkový pudink
1 kscitrón - šťáva

Na vrch:

25 gmáslo
1 ksžloutek
3 PLkr. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme do kuličky a kuličku rozdělíme na 2 části. Odložíme do lednice na půl hodinu.
  2. Meruňky omyjeme, očistíme od pecky, zasypeme cukrem a Zlatým klasem nebo vanilkovým pudinkem a polijeme ještě citronovou šťávou. Promícháme a necháme chvíli odstát.
  3. Připravíme si plech nebo pečicí formu o velikosti 22x27 cm. Dno vymažeme máslem a položíme první těsto (i na boky). Dáme péct na 200 stupňů asi na 10-15 minut. Nezapomeňte těsto před pečením popíchat vidličkou.
  4. Navrstvíme meruňky a položíme druhé těsto. Potřeme žloutkem a posypeme cukrem. Na vrch rozložíme tenké plátky másla a dáme zapéct na 180 stupňů 40 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit