NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Starý rodinný recept na levné /žebrácke/ koblihy těsně před výplatou, které jsou měkoučké i druhý den
Starý rodinný recept na levné /žebrácke/ koblihy těsně před výplatou, které jsou měkoučké i druhý den
Starý rodinný recept na levné /žebrácke/ koblihy těsně před výplatou, které jsou měkoučké i druhý den
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Od mé mamky jsem se naučila, že to nejjemnější kynuté těsto se vytvoří pouze, pokud použijete jako základ vodu. Žádné mléko nebo smetana, pouze čistá voda. Připravíte je za pár drobných a jsou opravdu krásné nadýchané a jemné jako pavučinka. Moje mamka jim říká žebrácké koblihy na vodě. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   26.2.2019

Starý rodinný recept na levné /žebrácke/ koblihy těsně před výplatou, které jsou měkoučké i druhý den

Od mé mamky jsem se naučila, že to nejjemnější kynuté těsto se vytvoří pouze, pokud použijete jako základ vodu. Žádné mléko nebo smetana, pouze čistá voda. Připravíte je za pár drobných a jsou opravdu krásné nadýchané a jemné jako pavučinka. Moje mamka jim říká žebrácké koblihy na vodě. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
polohrubá mouka
6 ks
žloutky
100 ml
rostlinný olej
50 ml
rum
500 ml
voda
5 PL
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 kostka
droždí
marmeláda
moučkový cukr
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Na přípravu těsta používám ruční mixér s metličkami určenými na kynuté těsto. Všechny suroviny šup do misky a mixérem vymícháme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
  2. Po vykynutí těsto rozválíme na hrubší plát a vykrájíme kolečka. Ty necháme na pracovní desce kynout ještě asi půl hodinu. Po půl hodině je smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Před podáváním ozdobíme marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář