Starý rodinný recept na levné /žebrácke/ koblihy těsně před výplatou, které jsou měkoučké i druhý den

Od mé mamky jsem se naučila, že to nejjemnější kynuté těsto se vytvoří pouze, pokud použijete jako základ vodu. Žádné mléko nebo smetana, pouze čistá voda. Připravíte je za pár drobných a jsou opravdu krásné nadýchané a jemné jako pavučinka. Moje mamka jim říká žebrácké koblihy na vodě. Autor: Mineralka

Přidal:, 26.2.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Starý rodinný recept na levné /žebrácke/ koblihy těsně před výplatou, které jsou měkoučké i druhý den

Suroviny

1 kgpolohrubá mouka
6 ksžloutky
100 mlrostlinný olej
50 mlrum
500 mlvoda
5 PLkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 kostkadroždí
marmeláda
moučkový cukr
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Na přípravu těsta používám ruční mixér s metličkami určenými na kynuté těsto. Všechny suroviny šup do misky a mixérem vymícháme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout na teplém místě.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Po vykynutí těsto rozválíme na hrubší plát a vykrájíme kolečka. Ty necháme na pracovní desce kynout ještě asi půl hodinu. Po půl hodině je smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Před podáváním ozdobíme marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce