NejRecept.cz Maso Mleté maso Šťavnatá cuketa s mletým masem a sýrem. Základem chutné náplně je kvalitní maso a česnek.
Šťavnatá cuketa s mletým masem a sýrem. Základem chutné náplně je kvalitní maso a česnek.
Recept Šťavnatá cuketa s mletým masem a sýrem. Základem chutné náplně je kvalitní maso a česnek.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Dnes jsem k obědu připravila cukety, které jsem naplnila mletým masem a doplnila bramborovou kaší. Recept je rychlý a jednoduchý, takže ho zvládne skutečně každý. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.9.2024

Šťavnatá cuketa s mletým masem a sýrem. Základem chutné náplně je kvalitní maso a česnek.

Dnes jsem k obědu připravila cukety, které jsem naplnila mletým masem a doplnila bramborovou kaší. Recept je rychlý a jednoduchý, takže ho zvládne skutečně každý. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
5 ks
cuketa
500 g
mleté maso
3 plátky
toastový chléb
1 ks
brambor
100 g
tvrdý sýr
2 lžíce
zakysaná smetana
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
česnek
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Pokud vám ještě zbyla zásoba cuket a nevíte, co s nimi, zkuste je naplnit mletým masem. Tato kombinace vytváří dokonalý chuťový zážitek a ve spojení s kaší perfektně zasytí. Při výběru masa však dbejte na to, aby bylo kvalitní. V opačném případě může zkazit celý pokrm.

  1. Brambor a sýr nastrouháme a promícháme.
  2. Mleté maso osolíme, opepříme a ochutíme česnekem.
  3. Toast namočíme do mléka, jemně ho vyždímáme a spolu s masem a zakysanou smetanou ho přidáme k bramboru a sýru. Vše důkladně promícháme a necháme odležet ideálně přes noc.
  4. Cukety očistíme, překrojíme na poloviny, vydlabeme a naplníme připravenou směsí.
  5. Naplněné cukety přeneseme na vymazaný plech a pečeme při teplotě 200 °C přibližně 30 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář