NejRecept.cz Dezerty Koláče Šťavnatá hrnková bublanina s ostružinami a kokosem.
Šťavnatá hrnková bublanina s ostružinami a kokosem.
Recept Šťavnatá hrnková bublanina s ostružinami a kokosem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Martin Nayperk

Dnes byla na plánu ostružinová bublanina, po které se jen zaprášilo. Recept je rychlý, jednoduchý a univerzální. Kdybyste náhodou neměli ostružiny, můžete do těsta přidat jakékoliv jiné ovoce. Autor: Martin Nayperk

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.9.2024

Šťavnatá hrnková bublanina s ostružinami a kokosem.

Dnes byla na plánu ostružinová bublanina, po které se jen zaprášilo. Recept je rychlý, jednoduchý a univerzální. Kdybyste náhodou neměli ostružiny, můžete do těsta přidat jakékoliv jiné ovoce. Autor: Martin Nayperk

20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
2 hrnky
polohrubá mouka
2 ks
vejce
3/4 hrnku
olej
1 hrnek
mléko
1 ks
kypřící prášek do perníku
1 ks
vanilkový cukr
1 hrnek
krystalový cukr
1,2 kg
ostružiny
6 lžic
strouhaný kokos
podle potřeby
strouhanka
podle potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření

S ovocnou bublaninou nikdy nic nezkazíte. Je ideální jako nedělní dezert nebo sladké občerstvení na různých oslavách. Aby byla její chuť o něco zajímavější a výraznější, přidali jsme do ní strouhaný kokos.

  1. Vejce vyšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem a postupně k nim přidáme olej a mléko.
  2. V druhé míse smícháme mouku s kypřicím práškem a strouhaným kokosem.
  3. Mokré ingredience přidáme k suchým a vše důkladně promícháme.
  4. Plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Nalijeme na něj polovinu těsta, na kterou rozložíme polovinu očištěných ostružin. Ty zalijeme zbytkem těsta, na které nasypeme zbytek ostružin.
  5. Bublaninu pečeme na 175 °C přibližně 50 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář