Šťavnatá jogurtová bábovka s jablky

Recept Šťavnatá jogurtová bábovka s jablky

Přidal: Jaja79, 17.11.2020

Kategorie: Bábovky, Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající bábovka, kterou si zamilujete. Nejdřív jsem myslela, že bude velmi vlhká, ale v konečném výsledku byla fantastická. Doporučuji každému vyzkoušet. Autor: Jaja79

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 17.11.2020

Kategorie: Bábovky, Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

3 ksvejce
1 kelímekbílý jogurt
1 kelímekkrystalový cukr
1/2 kelímkumléko
1/2 kelímkuolej
5 kelímkůhladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 kspomeranč
1 ksjablko
podle chutirozinky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V misce rozmícháme vajíčka s cukrem do pěny, postupně přidáme všechny tekuté suroviny - olej, mléko a promícháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme i nastrouhanou kůru z pomeranče a rozinky.
  2. Promícháme a navrstvíme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
  3. Na vrch poklademe tenké plátky jablek a posypeme ještě rozinkami.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 45 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit