NejRecept.cz Maso Vepřové maso Šťavnatá krkovička na černém pivu
Šťavnatá krkovička na černém pivu
Recept Šťavnatá krkovička na černém pivu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   19.8.2016

Šťavnatá krkovička na černém pivu

Vynikající maso se zeleninovou směsí a rozmarýnem. K tomu jako příloha dušená rýže.

Suroviny
4 plátky
vepřové krkovice b.k. výška 1 cm
1 ks
mladá cuketa
4 ks
keříková rajčata
1 ks
cibule
4 stroužky
česneku
200 g
anglické slaniny
2 větvičky
rozmarýnu
2 snítky
tymiánu
250 ml
tmavého piva (Kozel)
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
drcený kmín
1 lžíce
sádla nebo oleje na vymazání pekáčku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso (nenaklepané) osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do vymazaného pekáčku.
  2. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka, rajčata na kostky, cibuli a slaninu na kostičky a česnek na plátky. Vhodíme do misky, trochu osolíme a promícháme. Zeleninovou směsí pokryjeme maso.
  3. Co nám zbyde, dáme mezi maso do pekáče.
  4. Přidáme pivo, bylinky a přiklopíme. Pečeme v troubě na 20 st. cca 45 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 st. a dopékáme dalších 30 minut.
  5. Další podlévání není zapotřebí, protože zelenina a slanina pustí šťávu a spolu s pivkem nám udělá úžasný sosík.
  6. Jako příloha se hodí např. dušená rýže.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář