Šťavnatá krkovička na černém pivu

Recept Šťavnatá krkovička na černém pivu

Přidal: , 19.8.2016

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající maso se zeleninovou směsí a rozmarýnem. K tomu jako příloha dušená rýže.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.8.2016

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

4 plátkyvepřové krkovice b.k. výška 1 cm
1 ksmladá cuketa
4 kskeříková rajčata
1 kscibule
4 stroužkyčesneku
200 ganglické slaniny
2 větvičkyrozmarýnu
2 snítkytymiánu
250 mltmavého piva (Kozel)
dle chutisůl, pepř
dle chutidrcený kmín
1 lžícesádla nebo oleje na vymazání pekáčku

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso (nenaklepané) osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do vymazaného pekáčku.
  2. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka, rajčata na kostky, cibuli a slaninu na kostičky a česnek na plátky. Vhodíme do misky, trochu osolíme a promícháme. Zeleninovou směsí pokryjeme maso.
  3. Co nám zbyde, dáme mezi maso do pekáče.
  4. Přidáme pivo, bylinky a přiklopíme. Pečeme v troubě na 20 st. cca 45 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 st. a dopékáme dalších 30 minut.
  5. Další podlévání není zapotřebí, protože zelenina a slanina pustí šťávu a spolu s pivkem nám udělá úžasný sosík.
  6. Jako příloha se hodí např. dušená rýže.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit