Šťavnatá krkovička na černém pivu

Další skvělá inspirace na masíčko se zeleninou. Miluji při pečení masa používat čerstvé bylinky. Nejvíce miluji rozmarýn, ten provoní celý byt při pečení a už i během pečení máte sto chutí ochutnat to jídlo. Zeleninovou směs lze připravit z různé zeleniny. Já jsem použila cuketu, rajčata, česnek a cibuli. Základní zelenina, která by doma neměla chybět. Cuketu mám v ledničce stále, takže pro mě to je základ. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 5.10.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Šťavnatá krkovička na černém pivu

Suroviny

4 plátkyvepřové krkovice b.k. výška 1 cm
1 ksmladá cuketa
4 kskeříková rajčata
1 kscibule
4 stroužkyčesneku
200 ganglické slaniny
2 větvičkyrozmarýnu
2 snítkytymiánu
250 mltmavého piva (Kozel)
dle chutisůl, pepř
dle chutidrcený kmín
1 lžícesádla nebo oleje

Postup přípravy

  1. Maso (nenaklepané) osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do vymazaného pekáčku.
  2. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka, rajčata na kostky, cibuli a slaninu na kostičky a česnek na plátky. Vhodíme do misky, trochu osolíme a promícháme. Zeleninovou směsí pokryjeme maso.
  3. Co nám zbyde, dáme mezi maso do pekáče. Přidáme pivo, bylinky a přiklopíme.
  4. Pečeme v troubě na 20 st. cca 45 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 st. a dopékáme dalších 30 minut.
  5. Další podlévání není zapotřebí, protože zelenina a slanina pustí šťávu a spolu s pivkem nám udělá úžasný sosík.
  6. Jako příloha se hodí např. dušená rýže.

Můj blog: Vaření s Tomem