Šťavnatá krkovička zapékaná v marinádě

Fenomenální!!! Marináda z pikantního kečupu, sójové omáčky, medu, ...

Přidal:, 14.10.2015
Kategorie: Grilované maso, Grilování a BBQ, Vepřové, Maso, Oběd
Recept Šťavnatá krkovička zapékaná v marinádě

Suroviny

Potřebujeme:
8 plátkůvepřové krkovičky
10-12 stroužků česneku
2 ksvelké cibule
sůl
Na marinádu:
4 lžíceoleje
4 lžícesójové omáčky
10 lžicpikantního kečupu
1 lžícemedu
1 lžícečervené papriky mleté
1 lžičkapepře

Postup přípravy

  1. Krkovičku si naklepeme, osolíme a prolisovaným česnekem natřeme z obou stran. Poklademe na olejem vymazaný plech.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Cibuli si nakrájíme na větší kousky a posypeme maso.
  3. V misce dobře vymícháme marinádu na maso a naliju ji na cibuli. Maso takto můžeme nechat marinovat přes noc, nebo ho hned dát péct. Podlévat vodou nemusíme, ale jeden pohár na zvětšení množství šťávy neuškodí.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme přikryté cca 1,5 hodiny při teplotě tak 160-180 stupňů. Podáváme např. s bramborovou kaší, hranolky, kroketami, rýží a pod. Dobrou chuť!!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou