NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Šťavnatá krkovička zapékaná v marinádě
Šťavnatá krkovička zapékaná v marinádě
Recept Šťavnatá krkovička zapékaná v marinádě
Foto: Jaja79

Fenomenální!!! Marináda z pikantního kečupu, sójové omáčky, medu, ... Autor: Jaja

Jaja79    ·   14.10.2015

Šťavnatá krkovička zapékaná v marinádě

Fenomenální!!! Marináda z pikantního kečupu, sójové omáčky, medu, ... Autor: Jaja

55 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

8 plátků
vepřové krkovičky
10-12 stroužků česneku
2 ks
velké cibule
sůl

Na marinádu:

4 lžíce
oleje
4 lžíce
sójové omáčky
10 lžic
pikantního kečupu
1 lžíce
medu
1 lžíce
červené papriky mleté
1 lžička
pepře
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
  1. Krkovičku si naklepeme, osolíme a prolisovaným česnekem natřeme z obou stran. Poklademe na olejem vymazaný plech.
  2. Cibuli si nakrájíme na větší kousky a posypeme maso.
  3. V misce dobře vymícháme marinádu na maso a naliju ji na cibuli. Maso takto můžeme nechat marinovat přes noc, nebo ho hned dát péct. Podlévat vodou nemusíme, ale jeden pohár na zvětšení množství šťávy neuškodí.
  4. Pečeme přikryté cca 1,5 hodiny při teplotě tak 160-180 stupňů. Podáváme např. s bramborovou kaší, hranolky, kroketami, rýží a pod. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
george12126    ·   20.2.2022   ·   Odpovědět   ·  

Vynikající krkovička zapékana v marinádě

NejLucka NejLucka    ·   31.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

díky

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář