Šťavnatá tvarohová buchta

Recept Šťavnatá tvarohová buchta

Přidal: , 4.2.2016

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Šťavnatá tvarohová buchta posypaná moučkovým cukrem. Žádný máslový krém, žádná vrstva šlehačky, ale jednoduché těsto s tvarohově pudingovou nádivkou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.2.2016

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto (1 šálek = 150 ml:

4 ksvejce
1 šálekkr. cukr
1 šálekmléko
1 šálekolej
3 šálkypolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1/2 šálkukakao

Náplň:

500 gjemný tvaroh
3 ksvejce
8 lžicolej
8 lžickr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.zakysaná smetana
1 bal.vanilkový pudink

Dále budeme potřebovat:

moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do tuhé pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a dobře promícháme. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně a jemně tuto pěnu přimícháme do žloutkové hmoty.
  2. Tvaroh utřeme s vajíčky, cukrem, vanilkovým cukrem, olejem, zakysanou smetanou a vanilkovým pudinkovým práškem do jednotné hmoty.
  3. Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme polovinu těsta, zalijeme ho tvarohovou náplní a nalijeme druhou polovinu těsta.
  4. Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170 stupňů cca 40 minut.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit