NejRecept.cz Maso Mleté maso Sekaná Šťavnatá vepřová sekaná na provensálský způsob v rajčatové omáčce
Šťavnatá vepřová sekaná na provensálský způsob v rajčatové omáčce
Recept Šťavnatá vepřová sekaná na provensálský způsob v rajčatové omáčce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   29.5.2024

Šťavnatá vepřová sekaná na provensálský způsob v rajčatové omáčce

Šťavnatá sekaná plná oliv, papriky a sušených rajčat, podávaná s voňavou rajčatovou omáčkou. Tento pokrm vás potěší nejen svou barevností, ale i bohatou chutí. Ideální pro rodinné obědy i slavnostní příležitosti. Jeho příprava je zcela jednoduchá. Může se podávat s těstovinami, knedlíky nebo si ji dovedu představit i s bramborovou kaší.

30 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
mleté ​​vepřové maso
1/2 ks
cibule
1 balení
zelené olivy
1/2 ks
červená paprika
50 g
sušená rajčata
500 ml
rajčatová šťáva
1 ks
drcená sušená rajčata, bazalka a česnek
3-4 ks
stroužek česneku
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka
2 ks
vejce
1 lžíce
sójová omáčka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nakrájenými olivami i paprikou, vejci a sušenými rajčaty.
  2. Všechno dochutíme kořením, solí, sójovou omáčkou a drcenými sušenými rajčaty a nakonec zahustíme strouhankou. Důkladně promícháme.
  3. Smícháme 500 ml rajčatové šťávy s asi 300 ml vody, drcenými sušenými rajčaty a bazalkou.
  4. Na pekáči si vytvarujeme sekanou a zalijeme ji ochucenou rajčatovou omáčkou.
  5. Pečeme 50 minut při 220 stupních zakryté a 30 minut odkryté.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář