NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami.
Šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami.
Recept Šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Nedávno jsem k obědu připravila toto šťavnaté kuřecí maso a musím říct, že mělo velký úspěch. Celý proces vaření je velmi rychlý, takže si pokrm můžete připravit kdykoliv – klidně i během týdne.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   21.11.2024

Šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami.

Nedávno jsem k obědu připravila toto šťavnaté kuřecí maso a musím říct, že mělo velký úspěch. Celý proces vaření je velmi rychlý, takže si pokrm můžete připravit kdykoliv – klidně i během týdne.

30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Maso:

1 kg
kuřecí řízky
1 a 1/2 lžičky
mletá paprika
2 lžičky
sušený granulovaný česnek
1 lžička
oregano
1 a 1/2 lžičky
sůl
1/2 lžičky
mletý pepř
3 lžíce
olivový olej
podle potřeby
olej (na smažení)

Omáčka:

1 – 2 stroužky
česnek
2 lžíce
petrželová nať nebo kopr
2 lžičky
hořčice
4 lžičky
worcestrová omáčka
2 lžičky
med
40 g
máslo
80 ml
voda
200 ml
smetana na vaření
podle potřeby
sůl
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Kuřecí maso používám při vaření obědů a večeří nejraději, protože je jemné, chutné a dá se připravit velmi rychle. Tentokrát jsem k němu udělala i omáčku, která ho skvěle doplnila.

  1. Kuřecí řízky očistíme, překrojíme napůl a pomocí papírové utěrky je zbavíme přebytečné vody.
  2. V míse smícháme mletou papriku, česnek, oregano, sůl, mletý pepř a olivový olej, čímž vytvoříme marinádu, do které namočíme kuřecí prsa. Maso následně zakryjeme a necháme v marinádě alespoň 30 minut.
  3. V míse smícháme hořčici, worcestrovou omáčku a med a zatím odložíme stranou.
  4. Do hlubší pánve dáme rozehřát olej, na kterém opečeme kuřecí řízky. Maso opékáme z jedné strany přibližně 6 až 7 minut, z druhé 5 až 6 minut na středním ohni. Když je hotové, vyjmeme ho a zatím odložíme stranou.
  5. Do výpeku, který zůstane po mase, přidáme máslo, poté přidáme najemno nakrájený česnek a opékáme přibližně 40 sekund. Pak přilijeme vodu, snížíme teplotu a vaříme 1 až 2 minuty. Následně přidáme směs hořčice, worcestrové omáčky a medu, kterou jsme si připravili v kroku č. 3, a vaříme 2 minuty.
  6. Do pánve nalijeme smetanu na vaření a vaříme 2 až 3 minuty. Pokud je to potřeba, přidáme ještě sůl a trochu vody. Promícháme a teplotu snížíme na minimum.
  7. Maso vrátíme do pánve s omáčkou a povaříme ještě 2 až 3 minuty. Nakonec přidáme najemno nakrájenou petrželovou nať nebo kopr a podáváme.

Já jsem k masu zvolila jako přílohu těstoviny. Vhodné jsou však i pečené nebo vařené brambory, případně rýže.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář