NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramborová kaše Šťavnaté kyjevské kotlety s bramborovou kaší.
Šťavnaté kyjevské kotlety s bramborovou kaší.
Recept Šťavnaté kyjevské kotlety s bramborovou kaší.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Ivana Reisingerová

Kyjevské kotlety jsou tradičním receptem ukrajinské kuchyně, který je velmi oblíbený i u nás. Šťavnaté maso s chutnou náplní chutná a vypadá tak dobře, že ho můžete bez obav servírovat i během svátků nebo různých oslav. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   18.10.2024

Šťavnaté kyjevské kotlety s bramborovou kaší.

Kyjevské kotlety jsou tradičním receptem ukrajinské kuchyně, který je velmi oblíbený i u nás. Šťavnaté maso s chutnou náplní chutná a vypadá tak dobře, že ho můžete bez obav servírovat i během svátků nebo různých oslav. Autor: Ivana Reisingerová

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
50 g
máslo
podle potřeby
sůl
1 lžíce
kopr
1 lžíce
petržel
podle potřeby
kuřecí prsa
podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
vejce
podle potřeby
strouhanka
podle potřeby
sádlo
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Pokud nemáte chuť na obyčejný řízek, připravte si kyjevské kotlety, které jsou díky máslové náplni dokonale šťavnaté. Jejich příprava je sice o něco delší, ale určitě stojí za to. Výsledkem je ten nejlepší oběd, kterým uděláte dojem na rodinu i přátele.

  1. Nejprve připravíme náplň. Máslo necháme změknout, osolíme, přidáme kopr, petržel a vše promícháme. Následně vypracujeme dva válečky, které zabalíme do potravinové fólie a dáme ztuhnout do lednice.
  2. Kuřecí prsa nařízneme a uděláme z nich kapsu, do které vložíme kousek másla.
  3. Maso obalíme v trojobalu a poté ještě jednou ve vejci a strouhance. Takto připravené smažíme na sádle.
  4. Hotové maso umístíme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na přibližně 10 až 15 minut, aby se dopeklo.

Ke kyjevským kotletám nejčastěji podávám bramborovou kaši, která pokrm zjemní a zabrání tomu, aby byl suchý. Můžete ji však nahradit i vařenými bramborami nebo rýží.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář