Vždy, když chci doma upéct něco opravdu dobrého, vsadím na kynuté těsto, které mě zatím ještě nezklamalo. Tentokrát jsem se rozhodla pro klasiku – kynutý závin. Místo toho, abych ho ale plnila mákem, kakaem nebo ořechy, zvolila jsem džem a nemohla jsem udělat lépe.
Vždy, když chci doma upéct něco opravdu dobrého, vsadím na kynuté těsto, které mě zatím ještě nezklamalo. Tentokrát jsem se rozhodla pro klasiku – kynutý závin. Místo toho, abych ho ale plnila mákem, kakaem nebo ořechy, zvolila jsem džem a nemohla jsem udělat lépe.
Kynuté záviny zpravidla plním mákem, kakaem nebo ořechy. Náplně dělám podle tohoto receptu, díky kterému během pečení nikdy nevytečou. Tentokrát jsem ale místo nich zvolila džem, který těstu dodal vláčnost a postaral se o ten nejlepší chuťový zážitek.
Hotové záviny před servírováním obvykle posypu moučkovým cukrem, ale není to nutné. Džem je sám o sobě dostatečně sladký a výrazný. Výhodou je také to, že džem těsto dokonale zvlhčuje, takže výsledný koláč je šťavnatý a v ústech se doslova rozplývá.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě