NejRecept.cz Dezerty Moučníky Šťavnaté MILKA řezy
Šťavnaté MILKA řezy
Recept Šťavnaté MILKA řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   12.1.2016

Šťavnaté MILKA řezy

Šťavnaté řezy s fantastickou čokoládovou náplní. Máslové těsto je velmi chutné a velmi šťavnaté. Přidává se i čokoládový pudink, díky kterému je těsto také nadýchanější a samozřejmě do pořádně čokoládového koláčku nesmí chybět ani pořádná kvalitní čokoláda. Samozřejmě i do těsta i do krému. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

100 g
máslo
75 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
sůl
2 ks
vejce
125 g
polohrubá mouka
50 g
kakao
2 lžičky
prášek do pečiva
150 g
čokoládový pudink
100 g
kvalitní čokoláda

Na polití:

100 ml
mléko
2 lžíce
čoko prášek Nesquick

Vrch:

500 ml
smetana ke šlehání
300 g
Milka čokoláda Noisette
200 g
hořká čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme krém, protože je nutné, aby vychladl v chladničce. Smetanu ohřejeme, dáváme však pozor, aby nevřela a postupně do ní přidáváme na kostičky nalámané čokolády. Mícháním rozpustíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Trvá to cca 3-4 hodiny. Můžete si připravit krém i den předem.
  2. Následně mixérem vyšleháme do tuhé pěny.
    Máslo s cukrem (vanilkovým i moučkovým) a špetkou soli utřeme do pěny. Postupně přidáme vajíčka. Přidáváme jedno vajíčko, důkladně vyšleháme a pak přidáme druhé vajíčko. Znovu důkladně vyšleháme a do hmoty přidáme polohrubou mouku smíchanou s kakaem, práškem do pečiva, čokoládovým pudinkovým práškem a úplně na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme na plech o rozměru 25 x 20 cm, dno jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20-25 minut.
  4. Upečené těsto polijeme čokoládovým mlékem (mléko ohřejeme, přidáme Nesquick).
  5. Na vrch cukrářským sáčkem navrstvíme krém a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář