NejRecept.cz Maso Vepřové maso Šťavnaté vepřové maso, které voní po bylinkách. Takto si zajistíte, že bude dokonale upečené.
Šťavnaté vepřové maso, které voní po bylinkách. Takto si zajistíte, že bude dokonale upečené.
Recept Šťavnaté vepřové maso, které voní po bylinkách. Takto si zajistíte, že bude dokonale upečené.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Měkké a dokonale šťavnaté. Přesně takové bylo vepřové maso, které jsme upekli spolu s cibulí, česnekem a voňavými bylinkami, jako je například rozmarýn. Pokud máte chuť na dobrý oběd nebo večeři, vyzkoušejte tento recept i vy.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   19.9.2024

Šťavnaté vepřové maso, které voní po bylinkách. Takto si zajistíte, že bude dokonale upečené.

Měkké a dokonale šťavnaté. Přesně takové bylo vepřové maso, které jsme upekli spolu s cibulí, česnekem a voňavými bylinkami, jako je například rozmarýn. Pokud máte chuť na dobrý oběd nebo večeři, vyzkoušejte tento recept i vy.

30 min
Čas přípravy
120 min
Čas vaření
Suroviny
2 kg
vepřové maso
2 lžičky
sůl
300 g
cibule
30 g
česnek
1 ks
jablko
podle potřeby
olivový olej
12 kuliček
černý pepř
2 větvičky
rozmarýn
2 větvičky
tymián
250 ml
kuřecí vývar
15 g
bramborový škrob
50 ml
voda
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
120 min
Čas vaření

K pečenému vepřovému masu se hodí různé přílohy. Výborné jsou například brambory. Já jsem tentokrát zvolila grilované žampiony, které maso výborně doplnily a podpořily jeho chuť.

  1. Maso osolíme, zakryjeme fólií a necháme odpočívat přibližně 30 minut.
  2. Cibuli a česnek omyjeme i se slupkou. Cibuli následně osušíme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
  3. Jablko očistíme a nahrubo nakrájíme.
  4. Zapékací mísu vymažeme olejem a vložíme do ní cibuli, česnek, jablko, celý pepř, rozmarýn a tymián. Nakonec přidáme maso a vše zalijeme olivovým olejem a vývarem.
  5. Maso pečeme přibližně 30 minut při teplotě 200 °C. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 60 minut.
  6. Maso vytáhneme z trouby, polijeme ho výpekem a pečeme dalších 30 minut na 180 °C. Každých 10 minut troubu otevřeme a maso znovu polijeme, aby bylo dokonale upečené.
  7. Upečené maso vytáhneme ještě horké z pekáče, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočívat.
  8. Výpek scedíme, promícháme a z jeho povrchu odebereme mastnou vrstvu.
  9. V misce smícháme bramborový škrob a vodu. Směs vlijeme do výpeku a dáme vařit na 2 až 3 minuty.
  10. Odležené maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář