NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Šťavnatý a lahodný punčový dort i na Velikonoce
Šťavnatý a lahodný punčový dort i na Velikonoce
Recept Šťavnatý a lahodný punčový dort i na Velikonoce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   12.4.2022

Šťavnatý a lahodný punčový dort i na Velikonoce

Fantastický punčový dort, kterému neodolá žádný mlsoun. Určitě vyzkoušejte. Jednodušší pro přípravu než klasické řezy. Lépe se to krájí a opravdu je velmi chutný. Autor: Jaja

55 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny

2 x korpus:

4 ks
bílek
4 ks
žloutek
150 g
krystalový cukr
100 ml
voda
100 ml
olej
210 g
polohrubá mouka
1 bal.
prásek do pečiva

Nálev:

150 ml
voda
250 g
krystalový cukr
100 g
máslo
100 ml
rum
2 ks (šťáva)
citron
2 ks (šťáva)
pomeranč
k potírání
džem

Poleva:

250 g
moučkový cukr
2 lžíce
rum
2 lžíce
mléko
podle potřeby
potravinářska barva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky vyšleháme na sníh a vmícháme do hmoty. Těsto ve formě o průměru 28 cm upečeme dozlatova, asi 25 minut. Stejně tak upečeme i druhý korpus.
  2. Nálev :
    Vodu s cukrem dáme sevřít, když je rozpuštěný cukr, odstavíme a vmícháme máslo. Necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty vmícháme 100 ml rumu a šťávu z citrónů a pomerančů. Nakonec přidáme potravinářské barvivo a nálevem polijeme jeden korpus.
  3. Druhý korpus rozřízneme na polovinu. Do formy dáme poloviční korpus, který jsme potřeli džemem, na to položíme korpus politý nálevem, potřeme džemem a položíme druhou polovinu rozřezaného korpusu. Vrch dortu polijeme polevou a necháme ztuhnout.
  4. Poleva:
    250 g mletého cukru, smícháme s mlékem, rumem a barvivem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář