NejRecept.cz Maso Mleté maso Šťavnatý a vláčný ministerský řízek z mletého masa.
Šťavnatý a vláčný ministerský řízek z mletého masa.
Recept Šťavnatý a vláčný ministerský řízek z mletého masa.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Ministerský řízek je ideálním pokrmem pro běžné i slavnostní obědy. Skvěle chutná, dá se připravit z různých druhů masa a hodí se k mnoha přílohám. Pokud si chcete být jisti, že se vám povede, vyzkoušejte náš recept.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   24.9.2024

Šťavnatý a vláčný ministerský řízek z mletého masa.

Ministerský řízek je ideálním pokrmem pro běžné i slavnostní obědy. Skvěle chutná, dá se připravit z různých druhů masa a hodí se k mnoha přílohám. Pokud si chcete být jisti, že se vám povede, vyzkoušejte náš recept.

25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Řízek

500 g
mleté maso (telecí, vepřové, hovězí nebo kuřecí)
1 ks
cibule
2 stroužky
česnek
1 ks
vejce
2 lžíce
strouhanka
1 lžička
hořčice
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle potřeby
olej

Na obalení

100 g
suché krutony
2 ks
vejce
4 lžíce
hladká mouka
60 ml
olej
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Ministerský řízek je šťavnatý a vláčný. Jeho příprava je poměrně jednoduchá, a oblíbí si ho i ti nejnáročnější strávníci. Podávat ho můžete s rýží, vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánvi s trochou oleje opečeme nejprve cibuli. Když má lehce zlatavý nádech, přidáme česnek. Restujeme ještě 2 minuty, poté stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  2. V míse smícháme mleté maso, opečenou cibuli s česnekem, vajíčko, hořčici, strouhanku, sůl a pepř. Směs dobře promícháme, aby se suroviny spojily. Pokud je směs příliš řídká, přidáme ještě strouhanku.
  3. Maso tvarujeme do obdélníkových plátků, silných přibližně 1,5 cm. Řízky by měly být velké asi jako dlaň, aby se rovnoměrně propekly.
  4. Připravíme si tři hluboké talíře. Do jednoho dáme mouku, do druhého rozšlehaná vajíčka a do třetího krutony, které jemně podrtíme, aby se s nimi lépe pracovalo.
  5. Řízky nejprve obalíme v mouce, poté je namočíme do vajíčka a následně obalíme v krutonech, které k masu jemně přitlačíme.
  6. Na pánvi rozehřejeme olej, ve kterém smažíme řízky. Každou stranu smažíme přibližně 4 minuty.
  7. Hotové řízky pokládáme na plech vyložený papírovou utěrkou, která z nich odsaje přebytečný tuk.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář