NejRecept.cz Dezerty Koláče Šťavnatý broskvový cheesecake s máslovou drobenkou.
Šťavnatý broskvový cheesecake s máslovou drobenkou.
Recept Šťavnatý broskvový cheesecake s máslovou drobenkou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tento broskvový cheesecake je perfektní vždy, když dostanete chuť na něco šťavnatého a dobrého. Kombinace mascarpone a broskví je geniální, přičemž nechybí ani jemné těsto, které se stará o dokonalý chuťový zážitek. Recept je jednoduchý a rychlý. Určitě ho vyzkoušejte.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   9.2.2025

Šťavnatý broskvový cheesecake s máslovou drobenkou.

Tento broskvový cheesecake je perfektní vždy, když dostanete chuť na něco šťavnatého a dobrého. Kombinace mascarpone a broskví je geniální, přičemž nechybí ani jemné těsto, které se stará o dokonalý chuťový zážitek. Recept je jednoduchý a rychlý. Určitě ho vyzkoušejte.

30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny

Drobenka:

120 g
studené máslo
120 g
krupicový cukr
200 g
hladká mouka

Krém:

450 g
mascarpone nebo tvaroh
400 g
zakysaná smetana
100 g
krupicový cukr
1 bal.
vanilkový pudink (prášek)
10 g
kukuřičný škrob
2 ks
vejce

Dále:

1 kg
broskve

Těsto:

4 ks
vejce
180 g
krupicový cukr
100 ml
rostlinný olej
špetka
sůl
270 g
hladká mouka
10 g
prášek do pečiva
80 ml
pomerančový džus

Na posypání:

podle potřeby
nasekané ořechy
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření

Ať už máte chuť na něco sladkého po obědě, nebo jen toužíte po dobré snídani či svačině, tento broskvový cheesecake je pro vás jako stvořený. Recept je univerzální a lze jej upravovat, takže pokud byste náhodou neměli doma broskve nebo vám příliš nechutnají, můžete je nahradit jakýmkoli jiným ovocem.

  1. Do mísy dáme studené máslo a cukr a mixujeme po dobu 2 minut. Následně přisypeme hladkou mouku a mícháme dál. Ingredience by se neměly spojit. Výsledkem by měla být suchá drobenka.
  2. Mascarpone (můžeme nahradit tvarohem nebo cream cheese) vymícháme se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým pudinkem, kukuřičným škrobem a vejci.
  3. Na těsto vyšleháme vejce s cukrem. Za stálého míchání přidáme rostlinný olej a špetku soli. Do mokrých surovin následně prosejeme mouku spolu s práškem do pečiva a přilijeme pomerančový džus.
  4. Těsto vlijeme na plech o rozměrech 37 × 24 cm, který jsme vymazali máslem. Na těsto poklademe očištěné a oloupané broskve nakrájené na měsíčky a opatrně nalijeme krém. Celý cheesecake zakončíme tím, že ho posypeme polovinou drobenky. Na ni nasypeme nasekané ořechy (tento krok můžete vynechat, pokud nejste velkým fanouškem ořechů) a pokračujeme s druhou polovinou drobenky.
  5. Takto připravený cheesecake vložíme do trouby předehřáté na 170 – 180 °C a pečeme 45 až 50 minut. Po upečení troubu vypneme a koláč v ní necháme ještě 20 minut (dvířka trouby neotvíráme).

Cheesecake nechte vychladnout a vložte ho na 2 až 3 hodiny do lednice. Díky tomu ztuhne a bude se vám lépe krájet. Před podáváním můžete koláč ozdobit plátkem broskve nebo posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář