Šťavnatý filet z lososa přelitý dipem ze zakysané smetany

Vynikající hlavní jídlo, které je vhodné i do diety. Miluji taková jídla hlavně v létě. Dokonale zasytí a zase se necítíte jako byste snědli kámen, který vám ne a ne vytrávit. Losos je sice dražší ryba, ale někdy se vyplatí investovat a dopřát si to nejlepší. Autor: Triniti

Přidal:, 23.7.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Ryby
Čas přípravy:
Čas vaření:
Šťavnatý filet z lososa přelitý dipem ze zakysané smetany

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 kslosos
sůl, pepř
hladká mouka na obalení
olej
Dip:
1 bal.zakysaná smetana
1 stroužekčesnek
sůl, pepř
pažitka
sušená petrželka

Postup přípravy

  1. Rybku osolíme a opepříme, následně obalíme v hladké mouce.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, a osmažíme filet ryby. Nezapomeňte, že filet se nejprve peče ze strany kde je kůže.
  3. Příloha - klasické brambory, nebo pokud chcete jen salát a samozřejmě nesmí chybět ani dip.
  4. V zakysané smetaně rozmícháme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželkou a pažitku.