Šťavnatý hrnkový koláček

Zcela jednoduchý koláček, který zvládne připravit každý. Je vynikající i s jiným ovocem jako s meruňkami. Nyní je sezóna třešní, tak doporučuji použít ty :) Jeden hrnek = 100 ml. Autor: Marta

Přidal:, 17.6.2019
Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Meruňky, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Šťavnatý hrnkový koláček

Suroviny

1 hrnek = 100 ml
Základ:
2,5 hrnkupolohrubé mouky (250 ml)
1 hrnekkrupicového cukru
1 hrnekacidofilní mléko
2 ksvajíčka
1/2 hrnkuolej
1 ksprášek do pečiva
ovoce já měla meruňky (višně, maliny, švestky ....)
Drobenka:
100 ghrubá mouka
90 gstudené máslo
90 gkr. cukru

Postup přípravy

  1. Vajíčka s cukrem vyšlehám, přidám acidofilní mléko, olej, mouku, prášek do pečiva. Promíchám, rozmažu na vymazaný a strouhankou vysypaný plech.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na povrch těsta pokladu ovoce.
  3. Posypu drobenkou a peču ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky