Tradiční jablkový mřížovník je šťavnatý a sladký. Ještě z domácích jablek, která jsem sama sbírala na zahradě svých rodičů. Doporučuji vyzkoušet. Můžete si pohrát i s designem. Vytvořit mřížku, případně vykrojit různé tvary, kterými ozdobíte povrch. Autor: Jaja
Tradiční jablkový mřížovník je šťavnatý a sladký. Ještě z domácích jablek, která jsem sama sbírala na zahradě svých rodičů. Doporučuji vyzkoušet. Můžete si pohrát i s designem. Vytvořit mřížku, případně vykrojit různé tvary, kterými ozdobíte povrch. Autor: Jaja
Mřížovník je vděčný koláč, který máte hotový během pár minut. Ideální je na neděli, například po dobrém obědě, nebo během hektického týdne, když vás přepadne chuť na sladké. Jablka dodávají nejen skvělou chuť, ale i šťavnatost, díky čemuž není mřížovník suchý ani několik dní po upečení.
Po upečení nechte mřížovník vychladnout. Poté ho nakrájejte na čtverečky nebo obdélníčky a můžete podávat. Pokud by koláč nebyl dostatečně sladký, posypte ho moučkovým cukrem, který ho zároveň ozdobí.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě