Bílky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme jeden žloutek po druhém. Pak přidáme krupici smíchanou s kakaem, moukou a práškem do pečiva střídavě s mlékem. Připravené těsto nalijeme na vymazaný plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje těsta nezačnou oddělovat od stěn plechu.
Mléko ohřejeme, přidáme kr. a vanilkový cukr a mícháním ho rozpustíme. Sladkým mlékem polijeme ještě teplé těsto a necháme ho v plechu vychladnout.
Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky (cukr již přidávat nemusíte, zálivka byla dost sladká, ale pokud máte rádi sladší koláčky, můžete přidat). Šlehačku navrstvíme na vrch a pěkně uhladíme. Ozdobíme čokoládovou rýží nebo strouhanou čokoládou a podáváme.