Šťavnatý vanilkový koláč s jablky

Výborná volba na přípravu jednoduchého a rychlého osvěžujícího jablečného řezu. Autor: Triniti

Přidal:, 13.5.2016
Kategorie: Moučníky
Recept Šťavnatý vanilkový koláč s jablky

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekolej
1 hrnekmléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
Náplň I:
1 lmléko
3 bal.vanilkový pudink
6 lžickr. cukr
Náplň II:
1 kgnatrúhané jablka
4 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s kr. cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, mléko a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. Polovinu těsta vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 10 minut.
  3. Zatímco se těsto pečeme uvaříme hustý vanilkový pudink, který po 10 minutách pečení vylijeme na těsto, na vanilkový pudink navrstvíme nastrouhaná jablka smíchané s vanilkovým a kr. cukrem, které jsme podusili na mírném ohni, aby změkly, zalijeme to druhou polovinou těsta a pečeme dalších 15 minut.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.