Sterilovaný okurkový salát - zásoby na zimu

Přidal: Triniti, 20.7.2017
Kategorie: Okurky, Zavařeniny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud máte rádi okurkový salát a nevíte se ho vzdát ani v zimě (okurky kupujete a připravujete si čerstvý) doporučujeme udělat si zásoby na zimu. Okurky nastrouháte na hrubém struhadle, přidáte ocet, cukr, sůl, česnek, cibuli, kopr a koření. Zabere vám to maximálně 1 hodinku, kdy si připravíte salát, natlačíte ho do sklenic a zavaříte. Určitě vyzkoušejte, je vynikající. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 20.7.2017
Kategorie: Okurky, Zavařeniny
SUROVINY
2 kgokurky
300 gcibule
3 stroužkyčesnek
3 PLocet
3 PLkopr
2 PLkr. cukr
2 lžičkysůl
špetkapepř
- Okurky namočíme do studené vody po dobu 10 minut, poté je pořádně omyjeme a necháme v sítku okapat, případně osušíme utěrkou.
- Cibuli nakrájíme na menší kostky, česnek neprotlačujeme, ale také nakrájíme nadrobno.
- Do velké misky dáme cibuli, česnek, na struhadle nastrouhané okurky, přidáme ocet, nasekaný kopr, cukr, sůl a pepř.
- Vše spolu promícháme a necháme odstát půl hodinu. Po půl hodině ještě jednou směs promícháme a můžeme plnit omyté a suché sklenice.
- Pak sklenice vyjmeme, zkontrolujeme, zda víčka těsní, otočíme dnem vzhůru, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
KOMENTÁŘE K RECEPTU