NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Štola Štola z VYSOČINY od Nadi
Štola z VYSOČINY od Nadi
Recept Štola z VYSOČINY od Nadi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření s Tomem

Štola je výborná, vláčná. Plná chutných surovin. Mňam!

NejLucka NejLucka    ·   27.11.2015

Štola z VYSOČINY od Nadi

Štola je výborná, vláčná. Plná chutných surovin. Mňam!

Suroviny

Suroviny:

300 g
výběrové polohrubé mouky
100 g
mouky Zlatka
1 bal.
kypřicí prášek (nejlépe Dr.Oetker)
180 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový nebo vanilínový cukr
1 bal.
tvaroh měkký ve staniolu (může být i vanička)
150 g
másla
50 g
Hery nebo Zlatá Haná
2 ks
vejce
špetka
soli
rum dle chuti
hrozinky
brusinky
nasekané ořechy
mandle
kandované ovoce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ušleháme celá vejce s oběma cukry, přidáme tuk, rum. Opět chvíli třeme, přidáme mouky, ve kterých jsme promíchali prášek do pečiva, dále hrozinky, ořechy a na kousky pokrájené kandované ovoce.
  2. Vše důkladně promícháme a až nakonec zapracujeme do těsta tvaroh.
  3. Pečeme ve vánočkové formě, kterou vymažeme sádlem a vysypeme kokosem.
  4. Těsto pěkně urovnáme ve formě a dáme péci. Pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160-170 °C.
  5. Jestli máme štolu upečenou, zkusíme špejlí. Po vytažení z trouby ji ihned potřeme rozpuštěným máslem, ochuceným rumem a bohatě zacukrujeme, chvilku počkáme, vyklopíme a to samé (máslo s rumem, cukr) uděláme z druhé strany. Štola je výborná, vláčná.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář