Stracciatella dort

Přidal: NejLucka, 31.1.2015
Kategorie: Dorty, Sladké dorty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající smetanový stracciatella dort, plný nastrouhané čokolády. Bílkové těsto je jemné a se stracciatella nádivkou vynikající. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 31.1.2015
Kategorie: Dorty, Sladké dorty
SUROVINY
Těsto:
8 ksbílka
8 lžicmoučkový cukr
8 lžicpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
Náplň:
1/2 lmléka
8 ksžloutku
2 bal.želatina
1/2 lsmetana
100 gnahrubo nastrouhaná hořká čokoláda
150 gmoučkový cukr
- Bílky s cukrem si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut.
- Připravíme si nádivku. Želatinu si připravíme podle návodu. 1/2 l mléka si dáme vařit na oheň - teplé mléko odstavíme. Žloutky s cukrem vyšleháme a přidáme teplé mléko. Spolu spojíme a dáme znovu na oheň. Když máme hmotu horkou, přidáme připravenou želatinu a důkladně promícháme. Hmotu necháme vychladnout.
- Smetanu ke šlehání si vyšleháme a vmícháme ji do vychladlé žloutkové hmoty. Hořkou čokoládu si nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme ji do nádivky. Promícháme a takto připravenou nádivku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do lednice na minimálně 5 hodin (nejlépe na celou noc) a následně můžeme podávat. Dobrou chuť!
Zdroj: Kuhinja-i-ideje
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Stracciatella torta.
KOMENTÁŘE K RECEPTU