STRACCIATELLA roláda bez MOUKY
STRACCIATELLA roláda bez MOUKY. Vynikající smetanová nádivka s tmavou nastrouhanou čokoládou.
Přidal: rebeka, 7.11.2015
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Moučníky
SUROVINY
Budeme potřebovat:
6 ksvajec
70 gmoučkového cukru
50 gkakaa
200 ml40% šlehačkové smetany
30 gnasekané hořké čokolády nebo čoko vloček
- Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny. Do ní pak po částek přidáváme prosáté kakao. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh, který opatrně stěrkou vmícháme do žloutkovo čokoládové hmoty. Nízký (klasický) plech vysteleme papírem na pečení a těsto hezky stěkou urovnáme.
- Pečeme v troubě na 200 st. 7 až 10 monut (záleží na trobě). Nejsme - li si jistí, do těsta opatrně zasuneme špejli, a je - li suchá, máme hotovo.
- Upečený plát přikryjeme čistým pečícím papírem a i s tímto obrátíme do dalšího plechu nebo na tácek.
- Vrchní papír (původně dolní při pečení) opatrně sundáme a s tím novým papírem roládu smotáme a necháme vychládnout.
- Mezitím si dotuha vyšleháme šlehačku a do ní opatrěm zamícháme čokoládové hoblinky nebo nasekanou čokoládu. Plách rolády opatrně rozvineme, rovnoměrně potřeme šlehačkou a pevně zavineme. Přendáme do alobalu a v lednici necháme nejmíň hodinu ztuhnout. Při dodávání poprášíme moučkovým cukrem.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Stracciatella roláda bez múky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch STRACCIATELLA-Rolle ohne Mehl an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sztracsataella rolád liszt nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU