Strakatý perník

V neděli jsem se realizovala v kuchyni v plném proudu. Po skvělém obědě jsme měli chuť na něco sladkého, ale zároveň to chtělo něco rychlé, co bych nemusela připravovat hodiny. Tak jsem vyhledala v mém kuchařském sešitu jeden super recept na strakatý perník, který máme doma velmi rádi. Vypadá super, je zcela jednoduchý na přípravu a časově také vůbec není náročný. Ať se líbí, určitě ho vyzkoušejte a nepotřebujete ani váhu, postačí vám jeden hrnek, klasický 250 ml. Autor: Lenulka

Přidal:, 15.3.2017
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Strakatý perník

Suroviny

Těsto :
3 hrnkyhladké mouky
1 hrnekkrupicového cukru
1 ksprášek do perníku
1 ksprášek do pečiva
1 ksskořicový cukr
2 ksvejce
1 hrnekoleje
2 hrnkymléka
2 lžícemarmelády
1 lžícerumu
2 lžícekakaa

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny kromě kakaa a promícháme. Potom přidáme mléko, olej, vejce, marmeládu a rum a znovu promícháme.
  2. Asi dvě třetiny těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbytku těsta přidáme kakao a přilijeme ho cik-cak na světlé těsto.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - na 200 °C asi 35 minut - zkusíme špejlí.
  4. Vychladlý perník můžeme polít polevou nebo jen pocukrovat.