NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Strakatý perník
Strakatý perník
Recept Strakatý perník
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
LENULKA    ·   15.3.2017

Strakatý perník

V neděli jsem se realizovala v kuchyni v plném proudu. Po skvělém obědě jsme měli chuť na něco sladkého, ale zároveň to chtělo něco rychlé, co bych nemusela připravovat hodiny. Tak jsem vyhledala v mém kuchařském sešitu jeden super recept na strakatý perník, který máme doma velmi rádi. Vypadá super, je zcela jednoduchý na přípravu a časově také vůbec není náročný. Ať se líbí, určitě ho vyzkoušejte a nepotřebujete ani váhu, postačí vám jeden hrnek, klasický 250 ml. Autor: Lenulka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto :

3 hrnky
hladké mouky
1 hrnek
krupicového cukru
1 ks
prášek do perníku
1 ks
prášek do pečiva
1 ks
skořicový cukr
2 ks
vejce
1 hrnek
oleje
2 hrnky
mléka
2 lžíce
marmelády
1 lžíce
rumu
2 lžíce
kakaa
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny kromě kakaa a promícháme. Potom přidáme mléko, olej, vejce, marmeládu a rum a znovu promícháme.
  2. Asi dvě třetiny těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbytku těsta přidáme kakao a přilijeme ho cik-cak na světlé těsto.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - na 200 °C asi 35 minut - zkusíme špejlí.
  4. Vychladlý perník můžeme polít polevou nebo jen pocukrovat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář