Střapaté pudinkové sušenky

Úplně jednoduché, výborné střapaté sušenky, vhodné na vánoční stůl. Znám podobný recept se Zlatým klasem, kde se vypracuje těsto, odloží se do chladničky a pak se pomocí starého mlýnku protlačuje přes formičku a jsou z toho tyčinky. Někde je nazývají kukuřičky. Autor: Blažena

Recept Střapaté pudinkové sušenky

Suroviny

300 gpolohrubá mouka
150 gmoučkový cukr
3 balíčkyvanilkový pudink v prášku
170 gmáslo
1 ksvětší vejce
Dále potřebujeme:
meruňkový povidla
strouhaný kokos

Postup přípravy

  1. Těsto: mouku a cukr prosejeme, přidáme pudinkový vanilkový prášek, máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odpočinout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Rozválíme na tloušťku 5 mm, vykrojíme kulatou formičkou a vymačkáme vzor.
  3. Poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme při teplotě 180 ° C 5-7 minut. Údaje jsou orientační.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Necháme vychladnout a spojujeme meruňkovým džemem, jemně stiskneme a okraje obalíme v kokosu.
  5. Necháme odstát do druhého dne. Chutě se spojí, změknou a jsou vhodné pro podávání. Dobrou chuť!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská