Stříhané česnekové buchty

Recept Stříhané česnekové buchty

Přidal: , 30.1.2019

Kategorie: Housky a bulky, Buchty, Dezerty, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Dostali jsme chuť na takový jednoduchý oběd, tak se s receptem chci podělit i s Vámi ... nevařila jsem ani polévku, ale v kombinaci s kyselou polévkou to je nebíčko v tlamičce. Dílky nekrájím nožem, ale stříhám nůžkami. Autor: Milka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 30.1.2019

Kategorie: Housky a bulky, Buchty, Dezerty, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Základ:

50 dkghladká mouka
1 ČLsoli
30 gdroždí
2 lžičkykr. cukru
55 gmásla
250 mlmléka (i více)

Na potření:

vejce
sůl
olej
česnek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si kvásek a necháme kynout. Vykynutý smícháme s ostatními surovinami. Vypracujeme nelepivé těsto a necháme kynout asi hodinu - dokud zdvojnásobí svůj objem.
  2. Potom těsto na desce propracujeme, rozdělíme na dvě části. Z každé části vyformujeme tenčí válec dlouhý jako plech.
  3. Válce přendáme na plech vyložený papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.
  4. Vykynuté válce začneme stříhat. Pravou rukou svrchu zastřihneme do těsta, ale ne celkem, levou rukou uchopíme špic a přehneme ho na druhou stranu a zatlačíme do mezírky. Když máme nastřihaný celý válec, nastřihneme ještě boky, aby byly co nejméně slepené. Necháme kynout 15 minut, poté potřeme vajíčkem, do kterého jsme prolisovali česnek, přidali sůl a 1 lžičku oleje.
  5. Posypeme sezamem a slunečnicovými semínky.
    Pečeme při 180 ° C asi 25 minut.
  6. Pak už jen necháme vychladnout a přidáme si tomu šunku a česnekový dresink a oběd jako lusk.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit