Stříhané česnekové buchty

Přidal: Emília Raganová, 30.1.2019
Kategorie: Housky a bulky, Buchty, Dezerty, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Dostali jsme chuť na takový jednoduchý oběd, tak se s receptem chci podělit i s Vámi ... nevařila jsem ani polévku, ale v kombinaci s kyselou polévkou to je nebíčko v tlamičce. Dílky nekrájím nožem, ale stříhám nůžkami. Autor: Milka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Emília Raganová, 30.1.2019
Kategorie: Housky a bulky, Buchty, Dezerty, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Základ:
50 dkghladká mouka
1 ČLsoli
30 gdroždí
2 lžičkykr. cukru
55 gmásla
250 mlmléka (i více)
Na potření:
vejce
sůl
olej
česnek
- Připravíme si kvásek a necháme kynout. Vykynutý smícháme s ostatními surovinami. Vypracujeme nelepivé těsto a necháme kynout asi hodinu - dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Potom těsto na desce propracujeme, rozdělíme na dvě části. Z každé části vyformujeme tenčí válec dlouhý jako plech.
- Válce přendáme na plech vyložený papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.
- Vykynuté válce začneme stříhat. Pravou rukou svrchu zastřihneme do těsta, ale ne celkem, levou rukou uchopíme špic a přehneme ho na druhou stranu a zatlačíme do mezírky. Když máme nastřihaný celý válec, nastřihneme ještě boky, aby byly co nejméně slepené. Necháme kynout 15 minut, poté potřeme vajíčkem, do kterého jsme prolisovali česnek, přidali sůl a 1 lžičku oleje.
KOMENTÁŘE K RECEPTU