Stříhané česnekové buchty

Dostali jsme chuť na takový jednoduchý oběd, tak se s receptem chci podělit i s Vámi ... nevařila jsem ani polévku, ale v kombinaci s kyselou polévkou to je nebíčko v tlamičce. Dílky nekrájím nožem, ale stříhám nůžkami. Autor: Milka

Přidal:, 30.1.2019
Kategorie: Housky a bulky, Buchty, Dezerty, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Stříhané česnekové buchty

Suroviny

Základ:
50 dkghladká mouka
1 ČLsoli
30 gdroždí
2 lžičkykr. cukru
55 gmásla
250 mlmléka (i více)
Na potření:
vejce
sůl
olej
česnek

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek a necháme kynout. Vykynutý smícháme s ostatními surovinami. Vypracujeme nelepivé těsto a necháme kynout asi hodinu - dokud zdvojnásobí svůj objem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Potom těsto na desce propracujeme, rozdělíme na dvě části. Z každé části vyformujeme tenčí válec dlouhý jako plech.
  3. Válce přendáme na plech vyložený papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vykynuté válce začneme stříhat. Pravou rukou svrchu zastřihneme do těsta, ale ne celkem, levou rukou uchopíme špic a přehneme ho na druhou stranu a zatlačíme do mezírky. Když máme nastřihaný celý válec, nastřihneme ještě boky, aby byly co nejméně slepené. Necháme kynout 15 minut, poté potřeme vajíčkem, do kterého jsme prolisovali česnek, přidali sůl a 1 lžičku oleje.
  5. Posypeme sezamem a slunečnicovými semínky.
    Pečeme při 180 ° C asi 25 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Pak už jen necháme vychladnout a přidáme si tomu šunku a česnekový dresink a oběd jako lusk.