Strouhané květákové placky - zdravá a chutná večeře hned na stole

Recept Strouhané květákové placky - zdravá a chutná večeře hned na stole
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Květákové placky jsem zvykla připravit tak, že nejdříve jsem květák naporcovala na růžičky, pak jsem je spařila, následně jsem růžičky protlačila a přidala ostatní suroviny. Nyní však placky tímto způsobem nepřipravuji, objevila jsem mnohem rychlejší způsob jak na to. Květák jednoduše nastrouháme na struhadle, přidám ostatní suroviny a je hotovo. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1/2 kskvěták
2 ksvejce
50 ghladká mouka
svazekpetrželka
1/2 lžičkypepř
1 lžičkasůl
2 lžíceolej
na smaženíolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Květák očistíme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Přidáme vajíčka, mouku, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce oleje a promícháme.
  3. Rozehřejeme pánev s trochou oleje, navrstvíme květákovú hmotu a pěkně uhladíme. Zakryjeme pokličkou a smažíme.
  4. Následně překlopíme a smažíme i z druhé strany.
  5. Nakrájíme na kousky a podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit