Strouhaný čokoládový zákusek MRAVENIŠTĚ

Přidávám recept na fantastický strouhaný čokoládový koláček, který nese docela zajímavý název. Našla jsem ho pod názvem mraveniště. Použila jsem čokoládový pudink z kvalitní čokolády, ne ten obyčejný. Je chuťově výraznější a dokonce má i výraznější barvu :) Autor: Triniti

Přidal:, 22.8.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Strouhaný čokoládový zákusek MRAVENIŠTĚ

Suroviny

Těsto:
300 ghladká mouka
150 gmáslo
4 lžícemoučkový cukr
špetkasůl
1 bal.vanilkový cukr
1 lžičkaprášek do pečiva
1 ksvejce
Náplň:
1/2 lmléko
2 bal.čokoládový pudink
70 gkvalitní hořká čokoláda
7 lžickr. cukr
80 gmáslo
5 lžiccelé jadérka lískových ořechů

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu těsta vypracujeme do kuličky. Pokud jste zapomněli vybrat máslo z chladničky, nevadí. Mám pro vás zajímavý typ, jak to zachránit. Nastrouhejte ho do mouky na hrubém struhadle a těsto vypracujte rukama. Pod rukama vám máslo krásně povolí.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto rozdělíme na dvě části v poměru 2:1. Větší část namačkáme rukama na dno pekáčku a menší odložíme do mrazničky.
  3. Z mléka, čoko pudinků, cukru uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku přidáme na kostky nalámanou čokoládu a promícháme. Čokoláda se rozpustí a přidáme máslo. Mícháním ho také necháme rozpustit.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Takto připravený pudink navrstvíme na těsto do pekáčku. Posypeme ho nasekanými ořechy a na vrch nastrouháme těsto z mrazničky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 40 minut.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky