NejRecept.cz Dezerty Koláče Strouhaný jahodový koláč bez pečení, lepší než zmrzlina!
Strouhaný jahodový koláč bez pečení, lepší než zmrzlina!
Recept Strouhaný jahodový koláč bez pečení, lepší než zmrzlina!
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Tak tento koláček pobláznil celý internet. Musela jsem vyzkoušet i já během těchto teplých dní. Vypadá tak trochu jako velmi známý Krtkovy dort, ale místo banánů se použili jahody a hlavně tento dezert je připraven bez trouby, čili bez pečení. Postačí vám pouze šlehačka, mascarpone, moučkový cukr, sušenkový základ a hodně jahod. Nebíčko v tlamičce. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   13.5.2018

Strouhaný jahodový koláč bez pečení, lepší než zmrzlina!

Tak tento koláček pobláznil celý internet. Musela jsem vyzkoušet i já během těchto teplých dní. Vypadá tak trochu jako velmi známý Krtkovy dort, ale místo banánů se použili jahody a hlavně tento dezert je připraven bez trouby, čili bez pečení. Postačí vám pouze šlehačka, mascarpone, moučkový cukr, sušenkový základ a hodně jahod. Nebíčko v tlamičce. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na základ:

400 g
máslových sušenek
120 g
másla

Krém:

250 g
mascarpone
120 g
smetany na šlehání
100 g
moučkového cukru
150 g
jahody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasický způsobem připravíme sušenkový základ. Sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Základ rozdělíme na polovinu. Jednu část navrstvíme na dno kulaté dortové formy, dno jsme vyložili papírem a pěkně utlačíme.
  2. Smetanu vyšleháme spolu s cukrem do tuhé šlehačky, opatrně na co nejmenších otáčkách přimícháme mascarpone. Do krému přidáme nakrájené jahody a navrstvíme na základ.
  3. Zbývající těsto rozdrtíme v ruce a nasypeme na krém.
  4. Odložíme do lednice ztuhnout a můžeme podávat.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář