Strouhaný jahodový koláč bez pečení, lepší než zmrzlina!

Tak tento koláček pobláznil celý internet. Musela jsem vyzkoušet i já během těchto teplých dní. Vypadá tak trochu jako velmi známý Krtkovy dort, ale místo banánů se použili jahody a hlavně tento dezert je připraven bez trouby, čili bez pečení. Postačí vám pouze šlehačka, mascarpone, moučkový cukr, sušenkový základ a hodně jahod. Nebíčko v tlamičce. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 13.5.2018
Kategorie: Dorty, Koláče, cukroví, Nepečené
Strouhaný jahodový koláč bez pečení, lepší než zmrzlina!

Suroviny

Na základ:
400 gmáslových sušenek
120 gmásla
Krém:
250 gmascarpone
120 gsmetany na šlehání
100 gmoučkového cukru
150 gjahody

Postup přípravy

  1. Klasický způsobem připravíme sušenkový základ. Sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Základ rozdělíme na polovinu. Jednu část navrstvíme na dno kulaté dortové formy, dno jsme vyložili papírem a pěkně utlačíme.
  2. Smetanu vyšleháme spolu s cukrem do tuhé šlehačky, opatrně na co nejmenších otáčkách přimícháme mascarpone. Do krému přidáme nakrájené jahody a navrstvíme na základ.
  3. Zbývající těsto rozdrtíme v ruce a nasypeme na krém.
  4. Odložíme do lednice ztuhnout a můžeme podávat.