Strouhaný jogurtový koláč s třešněmi

Recept Strouhaný jogurtový koláč s třešněmi
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

A dnešní koláček jsem upekla už včera, aby se pěkně rozležel... Určitě znáte strouhaný tvarohový koláček. Asi ho znáte s kakaovým těstem, já ho zase ráda dělávám bez kakaa a s třešněmi a hlavně bez tvarohu :D :) Už se těším, když naše rozkvetlá třešeň bude plná chutných červených kuliček a to až tehdy budu výpeku same třešňové dobroty. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

350 ghladké mouky
150 gkrystalu
1/2 bal.prášku do pečiva
špetkasoli
180 gzměklého másla
2 lžícezakysané smetany
4 ksžloutky
1 lžičkavanilkové esence

Náplň:

400 gbílého smetanového jogurtu (dala jsem Klasik)
2 bal.zakysané smetany (celkem 360g)
6 lžichladké mouky
4 ksbílky
170 gkrystalu

Mimo to:

velká sklenice kompotovaných třešní

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě části, jednu pomocí rukou nebo válečku vtlačíme do formy (32x22cm), vytvoříme asi 2cm vysoký okraj a dno propícháme vidličkou. Druhou část těsta uložíme na chvíli v igelitovém sáčku do mrazáku. 
  2. Na těsto nalijeme jogurtovou náplň, poklademe kompotovanými třešněmi a navrch nastrouháme druhý díl těsta.
  3. Pečeme na 170 stupňů asi 45 minut.
    Hotový moučník necháme vychladnout. Je ho opravdu plná forma, ale chladnutím zase malinko splaskne. Ještě vlažný zatížím svrchu dřevěným prkénkem, aby těsto k náplni pěkně přilnulo. Poté necháme uležet do druhého dne. 
  4. Náplň: 400g bílého smetanového jogurtu (dala jsem Klasik), 2 zakysané smetany (celkem 360g), 6 lžic hladké mouky, 4 bílky, 170g krystalu a mimo to velká sklenice kompotovaných třešní (raději vypeckujeme, přeci nechceme riskovat o víkendu návštěvu zubní pohotovosti , krok 1  ).
  5. V míse smícháme jogurt, zakysanku a mouku a přidáme sníh z bílků, ušlehaný s krystalovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit