Tento štrúdl je pro mě vzpomínkou na dětství. Dodnes si pamatuju, jak jsem ho jedla u své babičky, která ho měla na stole téměř pokaždé, když jsem k ní přišla. Jemné křehké těsto si skvěle rozumí se šťavnatými jablky a sladkou strouhankou opečenou na kachním sádle. Určitě vyzkoušejte. Výsledek je neodolatelný.
Tento štrúdl je pro mě vzpomínkou na dětství. Dodnes si pamatuju, jak jsem ho jedla u své babičky, která ho měla na stole téměř pokaždé, když jsem k ní přišla. Jemné křehké těsto si skvěle rozumí se šťavnatými jablky a sladkou strouhankou opečenou na kachním sádle. Určitě vyzkoušejte. Výsledek je neodolatelný.
Štrúdl peču pravidelně. Doma ho milujeme. Většinou ho dělám podle tohoto receptu a jako náplň používám kromě máku i ořechy a výjimečně tvaroh. Tentokrát jsem se ale rozhodla vrátit v čase a použila jsem recept své babičky, která štrúdly výhradně plnila jablky a strouhankou opečenou na kachním sádle.
Pokud máte rádi sušené ovoce, do náplně můžete klidně přidat i sušené rozinky nebo brusinky. Pro ještě lepší chuť je však nezapomeňte namočit do rumu nebo sirupu.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě