Štrůdl trochu jinak - zdravější varianta

Z vloček lze připravit různé jídlo, které vás zasytí a dodá vám dostatek energie na výkon vaší práce. Vyzkoušejte si připravit i zdravější variantu štrúdlu. Autor: Lucka

Recept Štrůdl trochu jinak - zdravější varianta

Suroviny

100 govesných vloček
200 gbílého jogurtu
troškumléka
lžícemedu
dle chutiskořice
2 ksjablka
rozinky

Postup přípravy

  1. Smícháme ovesné vločky, jogurt, trošku mléka, med a skořici. Vznikne nám hustá hmota. Na hodinku ji dáme uležet do lednice.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pak si nastrouháme jablka, přidáme trochu skořice, můžeme přidat rozinky, ořechy, klidně i znovu med, prostě co máme rádi.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem uděláme pruh z půlky hmoty z vloček, pak na to poklademe směs z jablíček a překryjeme 2. půlkou vločkové hmoty tak, aby jablka nevyčnívala.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 25 minut.