NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Studený předkrm - jogurtová delikatesa s vajíčkem, okurkou, mrkví a šunkou
Studený předkrm - jogurtová delikatesa s vajíčkem, okurkou, mrkví a šunkou
Recept Studený předkrm - jogurtová delikatesa s vajíčkem, okurkou, mrkví a šunkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   18.12.2015

Studený předkrm - jogurtová delikatesa s vajíčkem, okurkou, mrkví a šunkou

Studený předkrm, kterým každého ohromíte. Na různé oslavy - narozeniny, meniny, různé pracovní párty nebo jiné oslavy. A hlavně na Velikonoce. Bílý jogurt s majonézou, do toho vajíčko, okurka a mrkev. Opravdu dokonalé pohoštění. Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potřebovat:

4 bal.
bílý jogurt
500 g
majonéza
5 bal.
želatina v prášku
200 ml
voda
šunka, vajíčka, mrkev, okurky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout.
  2. Želatinu zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Jogurt a majonézu smícháme, dáme na oheň a přivedeme do varu. Přidáme nabobtnalou želatinu, necháme rozpustit a hrnec z ohně odstavíme. Za stálého míchání necháme hmotu mírně vychladnout.
  3. Připravíme si formu o rozměru 30 x 25 cm a na dno nalijeme trochu jogurtové hmoty. Odložíme na 5 minut do lednice a vybereme. Poklademe uvařenou mrkev, kterou jsme nakrájeli na plátky, znovu nalijeme trochu jogurtové hmoty, opět odložíme na 5 minut do lednice, vyjmeme, poklademe šunku, zalijeme jogurtovou hmotou, odložíme do chladničky, vyjmeme, poklademe nakrájené okurky, zalijeme jogurtovou hmotou, zachladíme, poklademe na kolečka překrojené vajíčka (nebo čtvrtiny) a na vrch dáme zbylou jogurtovou hmotu.
  4. Odložíme do lednice a necháme pořádně ztuhnout.
  5. Po ztuhnutí krájíme ostrým nožem a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář