Studený předkrm - jogurtová delikatesa s vajíčkem, okurkou, mrkví a šunkou

Přidal: Triniti, 18.12.2015
Kategorie: Chuťovky, Velikonoce, Sváteční pečení
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Studený předkrm, kterým každého ohromíte. Na různé oslavy - narozeniny, meniny, různé pracovní párty nebo jiné oslavy. A hlavně na Velikonoce. Bílý jogurt s majonézou, do toho vajíčko, okurka a mrkev. Opravdu dokonalé pohoštění. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 18.12.2015
Kategorie: Chuťovky, Velikonoce, Sváteční pečení
SUROVINY
Budeme potřebovat:
4 bal.bílý jogurt
500 gmajonéza
5 bal.želatina v prášku
200 mlvoda
šunka, vajíčka, mrkev, okurky
- Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout.
- Želatinu zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Jogurt a majonézu smícháme, dáme na oheň a přivedeme do varu. Přidáme nabobtnalou želatinu, necháme rozpustit a hrnec z ohně odstavíme. Za stálého míchání necháme hmotu mírně vychladnout.
- Připravíme si formu o rozměru 30 x 25 cm a na dno nalijeme trochu jogurtové hmoty. Odložíme na 5 minut do lednice a vybereme. Poklademe uvařenou mrkev, kterou jsme nakrájeli na plátky, znovu nalijeme trochu jogurtové hmoty, opět odložíme na 5 minut do lednice, vyjmeme, poklademe šunku, zalijeme jogurtovou hmotou, odložíme do chladničky, vyjmeme, poklademe nakrájené okurky, zalijeme jogurtovou hmotou, zachladíme, poklademe na kolečka překrojené vajíčka (nebo čtvrtiny) a na vrch dáme zbylou jogurtovou hmotu.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Studený predkrm - jogurtová delikatesa s vajíčkom, uhorkou, mrkvou a šunkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Eine kalte Vorspeise: Joghurt-Terrine mit Ei, Gurken, Möhren und Schinken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Hideg előétel – joghurtos aszpik tojással, uborkával, répával és sonkával.
KOMENTÁŘE K RECEPTU