Studený salámový salát na kyselo
Pokud jste fanouškem šlaátu při grilovačke nebo máte rádi lehčí jídla jako hlavní jídlo, tak určitě vyzkoušejte tento salát, který si zamilujete. Bez zbytečné majonézy, bez jogurtu, bez tatarské omáčky. Je lehký, zasytí a potěší bříško. Dělávám ho vždy, když máme rozložený gril, dobře se hodí i k pečenému bůčku.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
440 gextra nakrájeného salámu (junior)
100 gplátkového sýra gouda
3/4 sklenicemalých sterilovaných okurek
2 ksvětší rajčata
1 ksčervená paprika (zelená nebo žlutá)
svazeklistové petrželky
2 lžíceocta
lák z okurek
- Salám a sýr nakrájíme na nudličky, okurky na slabší kolečka, rajčata a papriku na proužky.
- Nasekáme petrželku.
- Vše promícháme dle chuti s lákem a octem.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí ღ
KOMENTÁŘE K RECEPTU