Studený salámový salát na kyselo

Pokud jste fanouškem šlaátu při grilovačke nebo máte rádi lehčí jídla jako hlavní jídlo, tak určitě vyzkoušejte tento salát, který si zamilujete. Bez zbytečné majonézy, bez jogurtu, bez tatarské omáčky. Je lehký, zasytí a potěší bříško. Dělávám ho vždy, když máme rozložený gril, dobře se hodí i k pečenému bůčku.

Přidal:admin, 30.5.2018
Kategorie: Saláty, Hlavní jídla
Studený salámový salát na kyselo

Suroviny

440 gextra nakrájeného salámu (junior)
100 gplátkového sýra gouda
3/4 sklenicemalých sterilovaných okurek
2 ksvětší rajčata
1 ksčervená paprika (zelená nebo žlutá)
svazeklistové petrželky
2 lžíceocta
lák z okurek

Postup přípravy

  1. Salám a sýr nakrájíme na nudličky, okurky na slabší kolečka, rajčata a papriku na proužky.
  2. Nasekáme petrželku.
  3. Vše promícháme dle chuti s lákem a octem.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí ღ