Šunkovo-sýrové lasagne s houbami

V lednici jsem našla ještě pár kousků hub, šunku a pár plátků tvrdého sýra, tak jsem vykouzlila za 15 minut chutný oběd, který jsme snědli na posezení. Já jsem si nejprve ukrojila jeden kousek, ten mi nestačil, naložila jsem si druhou porci a pak jsem si ještě vidličkou ukradla pár soust přímo z pekáče. Miluji těstoviny, ani kuřecí či hovězí maso mi tam vůbec nechybělo. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 23.10.2017
Kategorie: 15 minutovky, Hlavní jídla, Těstoviny
Šunkovo-sýrové lasagne s houbami

Suroviny

250 glasagní
400 gšunky
400 gtvrdého sýra
30é ghub (žampiony, hlíva ústřičná)
hrstpetrželky
Bešamel:
0,8 lmléka
3 PLhladké mouky
80 gmásla
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme bešamel. Máslo dáme do hrnce rozehřát, přidáme mouku a chvíli smažíme. Pak přilijeme studené mléko, osolíme a vaříme do zhoustnutí.
  2. Do pekáčku dáme pečící papír. Položíme první vrstvu suchých lasagní. Polijeme bešamelem, posypeme pokrájenou šunkou, petrželkou a houbami. Pokryjeme plátky sýra a pokračujeme opět lasagněmi.
  3. Takto pokračujeme do spotřebování surovin. Nahoru musí přijít bešamel a sýr. Podáváme se zeleninovým salátem.